Oslo kommunes ladestasjoner, her på Hammerborg torg, er i ferd med å bli et knapphetsgode. I fjor ble det 44 færre ladeplasser tilgjengelig på kommunale parkeringsplasser.

Oslo kommune lovte 200 nye ladepunkter for elbil – endte opp med fire

Elbilforeningen ber innbyggerne i Oslo om å heve stemmen. – For mange er kommunal gatelading den eneste muligheten til å lade elbilen over natten i nærheten av der de bor.

Publisert

Oslo kommune bygget elleve nye ladepunkter for elbil i Oslos gater i fjor. Samtidig fjernet kommunen sju ladepunkter, og dermed ender nettoen på fire. I tillegg reserverte Oslo kommune 46 ladepunkter til bildelingstjenester.

Dermed fikk elbilister i Oslo uten egen parkeringsplass 44 færre ladeplasser i fjor og et dårligere ladetilbud enn i 2021.

Per Maltun i Oslo og Akershus elbilforening mener kommunal gatelading er helt avgjørende for mange elbilister i Oslo.

Eneste mulighet til å lade

– Mange i Oslo bor i leiligheter uten fast parkeringsplass, og innbyggerne svarer i undersøkelser at kommunal gatelading er viktig. Dette er «hjemmeladingen» deres og den eneste muligheten de har til å lade elbilen over natten i nærheten av der de bor, sier Maltun.

Bymiljøetaten har tidligere sagt til NRK at det blir stadig vanskeligere å finne steder å sette opp ladepunkter uten å konflikt med andre hensyn. Det hører med til historien at etaten åpnet 24 ladepunkter i uke 1 i år.

Powered by Labrador CMS