Oslo 20230817. Tolv personer ble skadd da en buss kjørte inn i en skolebygning på Tøyen i Oslo onsdag kveld. Sjåføren, en mann i 60-årene, har fått førerkortet beslaglagt.
Torsdag er det fortsatt tydelige spor etter ulykken på stedet.

Sjåføren siktet etter at buss braste inn i Vahl skole onsdag kveld

Sjåføren av bussen som kjørte inn i en skolebygning på Tøyen i Oslo onsdag kveld, er siktet for brudd på vegtrafikkloven.

Publisert

– Bussjåføren er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, sier krimleder Jørn Espen Nilsen ved krimvakten i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Sjåføren, en mann i 60-årene, har fått førerkortet beslaglagt. Han er fortsatt ikke avhørt på grunn av hans helsetilstand.

– Når man får førerkortet beslaglagt, vil man få status som siktet. Dette gjøres etter en konkret vurdering, utdyper politiadvokat Tone Bysting overfor NTB.

Hun forteller videre at bussjåføren er en av de skadde personene, men vil ikke gå noe nærmere inn på førerens skadegrad.

Oslo 20230816. Flere personer er skadd etter at en buss kjørte inn i Vahl skole på Tøyen i OsloFoto: Annika Byrde / NTB
Ifølge politiet var alle de skadde passasjerer i bussen.

Tolv skadde

Totalt er det tolv skadde personer. Det var elleve personer inne i bussen og én person på utsiden som har fått i seg noe røyk.

Politiet har opplyst at to personer betegnes som kritisk skadd, og én som alvorlig skadd etter at bussen kjørte inn i Vahl skole på Tøyen. En av de kritisk skadde måtte frigjøres fra bussen, ifølge politiet.

Ulykken ble meldt like over klokken 22 onsdag kveld. Da varslet politiet at nødetatene hadde rykket ut til Vahl skole etter melding om trafikkulykke med buss involvert. Vahl skole er en barneskole på Tøyen i Oslo og ligger over gata fra Botanisk hage.

Politiet opplyser at de ikke vet hvordan ulykken har skjedd.

For tidlig å si noe om årsak

– Vi arbeider nå med å avklare årsaken til ulykken. Det er for tidlig å si noe om årsaken per nå, sier Bysting i en pressemelding.

Hun forteller samtidig at det er gjennomført en del avhør i saken og at politiet skal gjennomføre flere avhør de kommende dagene.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå ut med hva som har fremkommet i avhørene. Videre vil det bli foretatt tekniske undersøkelser av bussen. Politiet jobber også med å undersøke om det finnes videoer av ulykken og å innhente disse, sier politiadvokaten.

Det er ikke oppnevnt forsvarer eller bistandsadvokat for noen av de involverte.

Statens havarikommisjon og Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe koblet inn i saken.

Powered by Labrador CMS