Politimester Beate Gangås beklager til en tidligere saksbehandler i Oslo-politiet som varslet om daværende politimester Hans Sverre Sjøvolds ulovlige våpen.

Politimester Beate Gangås beklager til tidligere saksbehandler i Oslo-politiet

Saksbehandleren varslet om at daværende politimester Hans Sverre Sjøvold hadde ulovlige våpen. Det endte med at at han måtte si opp jobben sin. Nå får den tidligere saksbehandleren en beklagelse fra dagens øverste leder i Oslo-politiet.

Publisert

Politimester Beate Gangås beklager til en tidligere saksbehandler i Oslo-politiet som varslet om daværende politimester Hans Sverre Sjøvolds ulovlige våpen.

I 2015 ble mannen kontaktet av en kollega ved våpenkontoret som skulle ta imot tre våpen fra Sjøvold.

Følte seg presset

Saksbehandleren har forklart at han følte seg presset til å fravike rutinene fordi det gjaldt politimesteren, ifølge avhør VG har fått innsyn i fra Spesialenheten for politisaker.

— Det er beklagelig at en tidligere medarbeider har opplevd en utfordrende arbeidssituasjon, og at det har fått slike følger, skriver Gangås til VG. Hun påpeker at han har fått utbetalt erstatning.

Saksbehandleren fikk i 2021 utbetalt 1,2 millioner kroner fra Oslo politidistrikt mot at han sa opp jobben.

I juni 2020 fikk Sjøvold en bot på 50.000 kroner for ulovlig besittelse og oppbevaring av våpen.

Er blitt 100 prosent ufør

Spesialenheten henla samtidig påstandene om at Sjøvold skal ha misbrukt sin stilling ved å legge press på ansatte i politidistriktet. Sjøvold er i dag sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Nå PST-sjef: I juni 2020 fikk Hans Sverre Sjøvold en bot på 50.000 kroner for ulovlig besittelse og oppbevaring av våpen fra tiden som politimester i Oslo..

Saksbehandleren er 100 prosent ufør. Hans advokat Per Zimmer sier at saken har vært en enorm belastning for klienten.

— Det er meget trist å høre at en av mine tidligere medarbeidere har blitt uføretrygdet, noe jeg for øvrig ikke var klar over, sier Sjøvold i en kommentar til VG.

Justisministeren: — Har tillit til Sjøvold

Han viser til sin forklaring til Spesialenheten og vil ikke kommentere saken ytterligere.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun har tillit til Hans Sverre Sjøvold som PST-sjef etter VGs saker om politiets håndtering av hans ulovlige våpen.

— Jeg har tillit til Sjøvold som PST-sjef. Jeg er gjort kjent med at Sjøvold varslet departementet om saken under forrige regjering, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en uttalelse til NTB.

Forholdet gjelder ikke Sjøvolds jobb som sjef for PST, påpeker Mehl.

– Han har vært tydelig på at han burde håndtert våpensaken annerledes, sier hun.

Powered by Labrador CMS