Overblikket

Vålerengas Villiam Strøm jubler for lagets 1-1-scoring under forrige kamp, som Stavanger vant hårfint. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avgjørende uke for Vålerenga ishockey: Det spilles om ni poeng

Etter en tung periode, blåser nå vinden vår vei, og det trengs med det kampprogrammet som venter oss den kommende drøye uka.

Publisert

Først kommer Manglerud Star på besøk søndag. De har virkelig fått opp damen etter at de importerte halve Nord-Amerika.

Sist vi møtte dem, var i garasjen deres 17. desember. Det gikk dårlig. David Booth og Craig Puffer raserte oss totalt. Et havari.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Men det var ikke Vålerenga som var hinsides all kvalitet, det var Manglerud som var gode. Siden den gang har vi fått inn tre mann og en ny giv.

Nøytraliserer vi Booth og Puffer kan mye være gjort…

En jobb for Villiam Strøm?

Stavanger neste

Når vi forhåpentligvis har beseiret Manglerud, venter to tøffe bortekamper, først Stavanger tirsdag og så Hamar torsdag. La oss håpe at vi ikke runder av den uken med å slikke sårene våre ved å rasere Grüner hjemme i Furuset Forum. Misforstå meg rett, vi må gjerne rasere Grüner, men ikke som en trøst for to tap.

Stavanger stiller uten Tommy Kristiansen og David Morley. Kristiansen klarte ikke dy seg og måtte sloss med en vattnisse fra Grüner. Det resulterte i seks kampers utestengelse. Godt jobba.

Vålerengas Lars Erik Francke-Enersen (t.v) i duell med David Morley under kampen mellom Vålerenga og Stavanger i Furuset Forum. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Viktig å stå opp mot Grüner

Tommy Kristiansen er en spiller alle elsker å hate – bortsett fra supporterne til det laget han spiller på selvfølgelig. Han har evnen til å erte på seg en gråstein, og så er han en målsnik. En mindre opplyst kar mente i en av disse Facebook-gruppene for Einsteins om hockey at Tommy Kristiansen bare surfet foran mål.

Hallo? Kristiansen har scoret tolv mål denne sesongen. 0,4 per kamp ca. Da er det lov å surfe litt. David Morley er også ute, og det er nok mer kritisk. Han har 50 poeng så langt denne sesongen. Uten de to på isen, mister Stavanger mye offensiv kraft.

Da er det lov å håpe litt for Sankt Halvards menn, at vi sniker til oss poeng mot den så langt suverene serielederen.

Så venter altså Storhamar på oss i siloen sin. Uten Martin Rønnild, han soner fem kampers karantene for å ha brekt beinet på nevnte David Morley.

Vi kan ta Storhamar

Kampene mot Storhamar er alltid åpne, nesten uansett hvor de spilles. Bortsett fra i Gjøvik olympiske fjellhall da, det er bankers Storhamar-seier. La oss for Guds skyld legge flere hjemmekamper dit dere. La oss gi fra oss hjemmebanefordelen.

Sånt blir det seier av.

Storhamar hjemme i siloen er uansett en liten nøtt, men vi har vist hva vi kan når vi slår nedenfra. Med ryggen mot veggen kan vi ta hvem som helst.

Først tar vi Lillehammer, så Asker

Og vi har virkelig sjansen til å ta et par steg nå. Lillehammer har implodert. Målvakt Bengtsberg er ute for resten av sesongen, og fyren de har hentet inn som voktet målet mot Sparta tirsdag, var i beste fall et aspeløv. Etter å ha plukket seks pucker ut av garnet uten at Lillehammer scoret, well – god debut. Men det var ikke bare ham, hele laget klappa sammen som et korthus.

Vålerenga dominerte mot Lillehammer hjemme i Forum sist lørdag, og selv om det «bare» stod 3-2 på tavla til slutt, eide Vålerenga mesteparten av kampen. VårtOslos kampreferat kan du lese her.

Med to kamper mer spilt, er Lillehammer nå bare ett poeng foran oss på tabellen. Vi tar dem nå. To poeng foran der ligger Frisk Asker og vaker, bare venter på å bli tatt igjen.

Det spilles om ni poeng kommende uke.

Kan vi ta alle?

Jeg er sikker på at Jørgen Karterud mener det!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS