Hovedtillitsvalgt Goro Aarseth (t.v) og bisitter Rachel Holm ble ikke enige med Deichman i de siste arbeidstidsforhandlingene.
Hovedtillitsvalgt Goro Aarseth (t.v) og bisitter Rachel Holm ble ikke enige med Deichman i de siste arbeidstidsforhandlingene.

Strid ved Deichman. Nå nekter bibliotekarene å jobbe etter kl 17

Det er full skjærings mellom ledelsen og de tillitsvalgte ved Deichman. Nå blir det arbeidsstopp klokka 17 for bibliotekarene.

Publisert

Forhandlingene mellom Bibliotekarforbundet og Deichmans ledelse har avsluttet uten enighet. – Konsekvensen er at våre medlemmer fra 1. april kun vil jobbe innenfor ordinær arbeidstid, altså kl. 7–17, sier hovedtillitsvalgt Goro Aarseth.

En enstemmig dom i Arbeidsretten gjorde det i vinter klart at dersom bibliotekarene ved Deichman skal jobbe utover ordinær arbeidstid, som i Oslo kommune er kl. 7–17, må det avtales med Bibliotekarforbundets tillitsvalgte.

Etter to uker med forhandlinger er det nå klart at det ikke blir enighet mellom partene om en ny arbeidstidsordning.

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme frem til en ordning som er god for alle parter, både bibliotekarer, arbeidsgiver og brukere. Derfor strakk vi oss langt i våre tilbud om å jobbe kvelder, helger og helligdager, sier hovedtillitsvalgt Goro Aarseth.

– Manglende forhandlingsvilje

Partene har forhandlet i flere runder gjennom februar.

– Men vi opplevde manglende forhandlingsvilje fra arbeidsgiver, og forhandlingene ble avsluttet uten at vi kom til enighet. Konsekvensen er at våre medlemmer fra 1. april kun vil jobbe innenfor ordinær arbeidstid i henhold til tariffavtalen i Oslo kommune, altså mellom kl. 7 og 17.

– Vi ønsker å bidra til et åpent og aktivt bibliotek, men må samtidig ivareta våre medlemmers behov for en god balanse mellom jobb og fritid.

– Må prioritere

– Vi har gjennomført en rekke forhandlingsmøter og har imøtekommet Bibliotekarforbundet på ting som er viktig for dem, sier HR-direktør Elisabeth Hammerø.

– Deichman må likevel konstatere at det ikke var mulig å oppnå enighet. Nå jobber vi med å få oversikten og gjøre nødvendige prioriteringer. Målet er å sikre nåværende driftsrammer, med nye arbeidsplaner fra 1. april.

Powered by Labrador CMS