Partileder Jonas Gahr Støre på Youngstorget før valgvaken på Folkets hus under kommunevalget 2023 mandag kveld.

Støre klar for valgvake i Oslo – stiller som statsministerkandidat om to år uansett utfall

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på gode tall for Arbeiderpartiet i årets valg, men sier han blir ved roret uansett resultat.

Publisert

Da TV 2 i 19-tiden spurte Støre om han vil være statsministerkandidat for Arbeiderpartiet om to år uansett hvordan årets valg går, svarte han:

– Det kan du regne med.

Arbeiderpartiet ligger an til å få 20,9 prosent av stemmene, mot 25,6 prosent til Høyre, viser TV 2s «supermåling» fra søndag. Det vil, om prognosene står seg, være første gang på nesten hundre år at Ap ikke blir landets største parti ved et valg.

Støre tok likevel de siste målingene med fatning.

– Vi vil jo gjerne være største parti og har alltid vært det. Og om vi ikke blir det, så skal vi bli det igjen, sa statsministeren da han ble intervjuet av NRK på Dagsrevyen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kona Marit Slagsvold avga sin stemme til kommunevalget 2023 på Uranienborg skole.

Stemte på Frogner med kona

Mandag morgen ankom Støre Uranienborg skole på Frogner smilende sammen med kona, Marit Slagsvold, for å avlegge sin stemme i årets kommunevalg.

– Arbeiderpartiet har ambisjoner om å komme høyere enn der vi er nå. Men vi kommer fra et veldig lavt tall, og jeg opplever at vi er et samlet parti som er på vei oppover, sa Støre til pressen etter at han hadde lagt stemmeseddelen i urnen.

Han understreker at Ap fortsatt har ambisjoner om å være det største partiet i Norge.

– Vi får se hva resultatet blir, men Arbeiderpartiet har ambisjoner om høy oppslutning. Vi har vært det største partiet, og det er fortsatt selvfølgelig ambisjonen, sier Støre, som minner om at det er resultatene i hver enkelt kommune som teller mest i år.

Statsminister på vei ut av stemmeavlukket etter å ha unnagjort sin borgerplikt i hjemkommunen Oslo.

Ikke bekymret for været

Ap-lederen mener det har vært en god valgkamp, til tross for de mange alvorlige habilitetssakene i regjeringen. Støre sier han ikke er blitt konfrontert med disse sakene på sine reiser rundt i landets kommuner i sommer.

– Jeg opplever at det er sakene som er viktigst i kommunene som har vært de viktigste.

Nå håper han på så gode tall som mulig for Ap på valgdagen, til tross for gråvær over store deler av landet mandag. Forskning tyder på at flest Høyre-velgere går til valgurnene når det er regnvær, mens Ap og venstresiden tjener på oppholdsvær, skriver NRK.

Det later ikke til å bekymre Støre.

– Jeg tror all sånn teori viser at været ikke er av de viktigste forklaringene for hvorfor folk stemmer, sier han.

Powered by Labrador CMS