Investor og kunstsamler Christian Ringnes deler rundhåndet ut fyrverkeriet sitt fra Ekebergrestauranten mandag klokken 16.00.

Christian Ringnes donerer restene av fyrverkeriet fra 70-årsfeiringen til Oslos befolkning: – Plukk det opp på Ekebergrestauranten!

APRILSNARR: Mandag kan du møte opp på Ekebergrestauranten klokken 16.00 og sikre deg en bit av det ubrukte og fantastiske fyrverkeriet til milliardæren.

Publisert

Det ble rabalder både i nabolaget og i bystyret etter at Christian Ringnes sin 70-årsdag ble markert med storslått fyrverkeri under en kjendisfest på Ekebergrestauranten 1. mars. Til tross for seks minutters stjernedryss over himmelen, gikk ikke alt fyrverkeriet i lufta den kvelden. Nå ønsker Ringnes å donere resten av fyrverkeriet til naboer og andre i Oslo.

– Det er bare å komme opp til Ekebergrestauranten kl. 16.00 på mandag. Velkomne skal dere være, her er det mer enn nok fyrverkeri å ta av. Inntil videre ligger fyrverkeriet innelåst og forsvarlig lagret der, sier forretningsmann, kunstsamler og milliardær Christian Ringnes til VårtOslo.

Han våger ikke å anslå verdien av restfyrverkeriet, men sier det dreier seg om fyrverkeri for adskillige titalls tusen kroner, som han nå vil dele ut.

Utsiktspunktet ved Ekebergrestauranten gir godt utsyn til fyrverkeri fra havnebassenget. Møt opp her mandag kl. 16.00, og sikre deg en del av fyrverkeriet som ikke ble brukt.

Godkjent fyrverkeri

Før oppskytingen av fyrverkeriet 1. mars, ble det innvilget tillatelse fra Oslo brann- og redningsetat.

– Så lenge søknadene som kreves er innsendt, blir tillatelsen gitt, forklarte kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetatSigurd Folgerø Dalen

Reaksjonene var delte, men overveiende negative etter at fyrverkeriene på Ringnes sin 70-årsdag. Noen sa det var det flotteste fyrverkeriet de har sett i Oslo. Noen drømte om at Oslo kommune kunne hatt noe lignende på nyttårsaften. Andre tenkte på vettskremte katter og hunder, på ville dyr og fugler som ikke så skjønnheten i fyrverkeriet, men som ble skremt av smellene og lysglimtene.

Det smalt fra Havnebassenget fredag kveld da fyrverkeri ble fyrt opp under Christian Ringnes sin 70-årsdag.
Det smalt fra Havnebassenget fredag 1. mars da fyrverkeri ble fyrt opp under Christian Ringnes sin 70-årsdag.

Negative politikere

Byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel, hvor venstres Marit Vea er byråd, skriver at fyrverkeri fører hvert år til stress for ville dyr og husdyr, skader på mennesker og eiendom, og til forsøpling.

– Jeg har stor forståelse for at mange reagerte på fyrverkeriet 1. mars, senest også 12. mars på Grefsen, og jeg mener det er god grunn til å se på innstramminger i praksis med å gi tillatelse til store private fyrverkerier, sa Vea.

– At vi har et regelverk for fyrverkeri som i praksis gir en rett til å fyre opp hvor mye som helst, så lenge du ikke setter fyr på byen, er helt usmakelig, mener bystyrepolitiker Ola Wolff Elvevold (SV).

– Dårlig måte å feire på

– Jeg synes det å plage halve byen med fyrverkeri midt på natta, inkludert mange mennesker med traumer fra krig eller terror, er en dårlig måte å feire bursdag på. Ikke gøy for dyr og fugler heller, skrev MDGs Eivind Trædal.

Aller hardest ut gikk Partiet Sentrum, som nå vil forby privat fyrverkeri. Mens hos Høyres bystyregruppe, var det delte meninger om lysglimtene sent på kvelden 1. mars. Noen mener nok er nok, og vil kraftig redusere tilgangen på privat fyrverkeri i Oslo.

Nå tilbyr en smilende Christian Ringnes alle som vil, å komme og forsyne seg av milliardærens overskudd på fyrverkeri. Møt opp klokken 16.00 på Ekebergrestauranten, så er du kanskje heldig og får med deg noe av milliardærens restfyrverkeri med hjem!

OPPDATERT: Du gjettet det kanskje, men denne artikkelen var en aprilspøk fra VårtOslo. Les mer her.Powered by Labrador CMS