«Vi tenner våre lykter når det mørkner» sang artist Hanna Børseth Rønningen før lysene ble tent.

I kveld ble julelysene tent på Harald Hårdrådes plass. - Det var ekstra rørende i år

Det var ikke gitt at den årlige tenningen av julelys skulle finne sted på Harald Hårdrådes plass i år, men takket være Gamlebyens ildsjeler ble det likevel til. — Jeg ble så glad for at det var så mange som møtte opp, forteller initiativtaker Anette Eggan Laskemoen.

Publisert

For to uker siden var det usikkert om tradisjonen med tenning av julelys på Harald Hårdrådes plass ville skje. Heldigvis tok noen ildsjeler i Gamlebyen tak, og torsdag kveld kunne toppen av Schweigaards gate lyse opp til julen.

— Det handler om at folk blir kjent med hverandre, noe som skaper tillit i samfunnet. Dette er jo på en måte bygda, så det er viktig at folk møter hverandre, forteller Anette Eggan Laskemoen.

Det er hun som står bak initiativet, der treet på Harald Hårdrådes plass pyntes med lys. I år var hun usikker på om dette ville bli noe av, siden den faste partneren i initiativet er på ferie.

— Det er gjerne vi to som gjør dette, men hun er i Portugal i år. Vi prøvde å få tak i andre folk, og i siste liten meldte folk seg frivillig. Det ble jeg veldig glad for, fortsetter hun.

Ekstra rørende i år

Artist Hanna Børseth Rønningen (t.v.) og initiativtager Anette Eggan Laskemoen er strålende fornøyd med hvordan kvelden ble. — Det var så fint at dette ble noe til, sier Laskemoen.

Det var en rørt Anette Eggan Laskemoen som ønsket nabolaget velkommen da lysene skulle tennes. Mennesker i alle aldre og fra hele Gamlebyen hadde dukket opp på plassen for å ønske julen velkommen.

— Jeg er en person som blir fort rørt, og jeg ble så glad for at det var så mange som møtte opp. Det var så fint at dette ble noe til! Så det var ekstra rørende i år, forteller Laskemoen.

Det måtte selvfølgelig en nedtelling til, hvor alle på plassen telte ned fra ti i kor. På slaget null lyste treet opp, og de litt kalde fjesene rundt lyste opp i hop, med latter og applaus.

Treet som ble pyntet med lys skal lyse opp et ellers litt mørkt område. Store deler av nabolaget dukket opp under tenningen.

Også artist Hanna Børseth Rønningen var til stede og fremførte et par julelåter, i tillegg til en helt ny, original låt, som menneskene på Harald Hårdrådes plass var så heldige å høre for første gang.

En mørk plass som trenger litt lys

— Det føltes bra å synge her, og det var veldig passende med den nye sangen også. Jeg bodde her for mange år siden, men da var det ikke tenning av julelys, så det er veldig fint å se nå. Jeg synes det er så viktig at det er noen ildsjeler som setter i gang dette. Det skaper samhold og liv, sier artisten.

— Det er en veldig mørk plass, så det å få litt lys her er utrolig hyggelig for naboene. Også er det fint med et lite arrangement, uttrykker en liten gjeng.

— Det er flere engasjerte ildsjeler som gjør at vi står her nå. Det var kjempefint, og ungene synes også det var stas, fortsetter en annen.

Barna synes også det var en kjempefin lystenning, og det ble enda bedre med godteri. Fra venstre: Yadira, Mari, Myrna og Sunniva

I tillegg til julemusikk og lys, ble det også servert gløgg til de voksne og godteri til de minste. Det hjalp definitivt på stemningen.

— Det var veldig fint, selv om jeg så vidt rakk det. Men det var fint med godteri, sier Yadira.

— Jeg synes det var skikkelig gøy! Jeg har vært med på dette skikkelig mange ganger, sier Sunniva.

— Jeg synes hun var flink til å synge, også var det fine sanger, sier Mari.

Powered by Labrador CMS