Oslo 20220807. Seedy Jatta feirer etter scoring under eliteseriekampen i fotball 2022 mellom Vålerenga og Aalesund på Intility Arena.
Seedy Jatta feirer etter scoring under eliteseriekampen i fotball 2022 mellom Vålerenga og Aalesund på Intility Arena.

Angrepsspiller Seedy Jatta solgt til østerrikske Sturm Graz: – Jeg har fått spille foran Norges desidert beste fans

Vålerengas stortalent Seedy Jatta (20) er klar for den østerrikske toppklubben Sturm Graz.

Publisert

Eliteserieklubben bekrefter salget i sine kanaler torsdag.

Årets sesong har vært Jattas definitive gjennombrudd i norsk fotball, og Seedy Jatta (20) har vært en av Oslo-klubbens beste spillere med seks scoringer.

– Seedy er en herlig historie og viser at det er viktig med hardt arbeid og en stor porsjon tålmodighet. Etter å ha hatt en sesong i fjor der ikke alt stemte, har han jobbet ekstra hardt i vinter og blir nå belønnet med proffkontrakt i Sturm Graz. Dette etter en vår med gode prestasjoner. Denne overgangen er et signal til andre unge spillere, samt omgivelsene om at det er viktig å være tålmodig, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Fire års-kontrakt

Jatta gjennomførte den medisinske sjekken i Østerrike onsdag. Han har skrevet under på en avtale som strekker seg over fire år.

– Tiden min i Vålerenga har vært veldig fin. Jeg har fått spille foran Norges desidert beste fans, lært meg masse og tatt steg både som spiller og person. Jeg ønsker å benytte anledningen til å takke alle som har vært der for meg og hjulpet meg til å komme dit jeg er i dag, sier Jatta.

– Passer meg perfekt

– Sturm Graz er en veldig fin klubb for meg nå. Den passer meg perfekt, og jeg ser fram til å vise meg fram og spille foran fansen. De har produsert spisser på løpende bånd til de beste ligaene i verden, og nå vil jeg være den neste, legger han til.

Sturm Graz ligger på annenplass i den østerrikske ligaen. Laget er på 2. plass etter tre serierunder. Lørdag møter Jattas nye klubb Austria Lustenau.

Jatta spilte i Bjørndal og Skeid før han signerte for Vålerenga. Han debuterte i Eliteserien i mai 2021 mot Sandefjord.

Vålerenga Fotball har samtidig et nytt ess på gang. Onsdag meldte klubben at de er enige med Rigas FS om overgangen til Andrej Ilić.

Powered by Labrador CMS