Den nysignerte spissen har mange scoringer på samvittigheten og vil forhåpentligvis kunne gi Vålerenga-fansen etterlengtede målgivende øyeblikk å juble over.
Den nysignerte spissen har mange scoringer på samvittigheten og vil forhåpentligvis kunne gi Vålerenga-fansen etterlengtede målgivende øyeblikk å juble over.

Røper spisskjøp: – Etter noen veldig lange døgn er vi endelig i mål

En spiss med et titalls nettkjenninger fra latvisk liga gjør entré på gressmatta til Intility Arena.

Publisert

Vålerenga Fotball Elite melder onsdag kveld at de er enige med Rigas FS om overgangen til Andrej Ilić.

Den serbiske spissen gjennomgikk samme dag den medisinske sjekken på Intility Arena, har sin første trening torsdag og er lørdag med i troppen når Vålerenga møter Molde på Aker Stadion.

Kontrakten løper til sommeren 2027. Ifølge TV2, ligger overgangssummen på om lag 10 millioner kroner.

Solid målscorer

I den latviske ligaen kan 23-åringen, som er tidligere U21-landslagsspiller, vise til 14 scoringer og 6 målgivende pasninger i løpet av 25 kamper, i tillegg til 2 mål i sommerens Europa-kvalik.

– Andrej er en spiller som er sterk feilvendt, meget god hodespiller og har sine styrker i boksen. Vi har fulgt han over en periode og sett han spille live ved flere anledninger, uttaler sportssjef Joacim Jonsson til Vålerengas hjemmeside og legger til:

– Det har vært en prosess som har vart i en periode, der vi har måttet gi og ta litt, men etter noen veldig lange døgn er vi endelig i mål.

– Hørt mye bra om fansen

Hovedpersonen selv sier seg også svært fornøyd, ifølge samme nettsted.

– Det føles utrolig fint å være her, og jeg gleder meg til å komme i gang. Vålerenga er en stor og fin klubb, og jeg har hørt mye bra om fansen også. Det ser jeg frem til å få oppleve.

– Jeg vil si jeg er en typisk spiss som jobber hardt for laget, og prøver å score så mange mål som mulig. Å komme til Vålerenga er en stor mulighet for meg, og i situasjonen klubben er i så håper jeg å kunne bidra til at vi kommer høyere på tabellen, legger han til.

Powered by Labrador CMS