DEBATT

I vinter har nemlig det å ferdes langs hovedveien ned mot Banenor- terminalen fremstått som direkte livsfarlig. Ikke er det fortau å gå på. Det er svært høye brøytekanter og tungtransporten suser forbi. Galskap, sier Kjærsti Mathisen Haugen
– I vinter har det å ferdes langs hovedveien ned mot Banenor- terminalen fremstått som direkte livsfarlig. Ikke er det fortau å gå på. Det er svært høye brøytekanter og tungtransporten suser forbi. Galskap, mener Kjærsti Mathisen Haugen om veien hennes mann må gå til jobb, nå som 68-bussen ikke lenger går.

– Kuttene i 68-bussen i Groruddalen har gitt en uutholdelig situasjon for skiftarbeidere

10. desember i fjor bestemte Ruter seg for å kutte i flere bussruter i Groruddalen. Et av disse kuttene har rammet mange skiftarbeidere svært hardt, og i vinter har jeg fryktet for min manns liv på vei til og fra jobb de dagene han ikke kan bli kjørt av familiemedlemmer. Dette kan ikke være rett. Vi trenger hjelp til å reversere disse endringene.

Publisert

Jeg har sendt brev per post... til Aftenposten, til VG, til Vea i Venstre, til ordføreren i Oslo, til byrådsleder og til Hoxrud på Stortinget, samt hele to brev til Ruter! Men jeg har ikke hørt fra noen... hvilket jeg heller ikke hadde noen forhåpninger om... Dessverre!

Rammer vanlige arbeidsfolk

Jeg er fortvilet og redd! Dette er ikke en hovedstad verdig. De kutter i bussruter og i avganger slik at arbeidsfolk må gå 1,3 kilometer til nærmeste holdeplass for å komme seg til Helsfyr T-bane og så videre til Manglerud... før og etter et langt skift?

Etter at Ruter omgjorde busslinje 68 til kun å være en rushtidsavgang, har det rammet mange vanlige arbeidsfolk svært hardt. 

Min mann som kun jobber senvakter og søndager fra klokka 13.30 til 21.00/22.00 får ingen buss da den ikke går før klokka 14.20 og slutter å gå klokka 18.00?!

Må gå langt på livsfarlige veier

Han kjører ikke bil, så i vinter har familiemedlemmer måttet både kjøre og hente ham på jobb hver dag. I vinter har nemlig det å ferdes langs hovedveien ned mot Bane Nor-terminalen fremstått som direkte livsfarlig. Ikke er det fortau å gå på. Det er svært høye brøytekanter og tungtransporten suser forbi. Galskap!

Ruter mener man kan ta "snarveien" over Alfaset gravlund... Der er det stupmørkt og verken måkt eller strødd. Dette har han måttet gjøre når han ikke har kunnet få skyss, og han har vasset i snø til knærne så han er klissvåt når han kommer frem på jobb!

En uholdbar situasjon

Dette er helt uholdbart. Han og alle andre skiftarbeidere betaler det samme for sitt månedskort som de gjorde da bussen tok dem frem til jobb, men nå får han ikke det han betaler for. 

Det er ikke lenger en buss som tar arbeidsfolk til jobb.

68-bussen var alltid fullstappet, og det som skilte 68-bussen fra andre ruter var at den alltid var fullstappa av uniformerte folk på vei til sine skift på de mange bedriftene den kjørte innom på sin vei. 

Nå er det parkeringsplassene utenfor de samme bedriftene som er fulle! 

Flott i disse klimakrisetider... Powered by Labrador CMS