Oslo 20120921.Arfan Bhatti er blant de radikale muslimene som fredag demonstrerte utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen 'Innocence of Muslims'Foto: Kyrre Lien / NTB
Arfan Bhatti er stevnet som vitne i saken mot Zaniar Matapour, men har tilbrakt det siste halvannet året i politiets varetekt i Pakistan.

Matapour-saken: Aktoratet tror ikke Bhatti kommer til Norge denne uka

Det planlagte vitnemålet fra Arfan Bhatti i rettssaken mot Zaniar Matapour blir skjøvet til neste uke. Aktoratet tror ikke han kommer hjem til Norge før fredag.

Publisert

– Siden det nå er tirsdag og kort tid til fredag er det lite sannsynlig at Arfan Bhatti vil være her i Norge da, sier aktor Sturla Henriksbø til NRK.

– Men vi har fortsatt en del tid igjen før rettssaken er ferdig, og fortsatt et håp om at vi i løpet av hovedforhandlingen vil kunne føre Bhatti som et vitne i saken, enten fysisk eller på videolink, sier han.

Vil ha ham utlevert

Bhatti er stevnet som vitne i saken mot Zaniar Matapour, men har tilbrakt det siste halvannet året i politiets varetekt i Pakistan. 

Norske myndigheter ønsker å få ham utlevert så de selv kan straffeforfølge ham for hans rolle i terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022.

Powered by Labrador CMS