Oslo 20230827. En bil står i vannet ved Abildsø i Oslo. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
En bil står i vannet ved Abildsø i Oslo. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann

Vegvesenet om regnet: - Ikke kjør inn mot Oslo sentrum!

På grunn styrtregn og store vannmengder ber Vegtrafikksentralen folk unngå å kjøre inn mot Oslo sentrum søndag morgen. En rekke steder står biler under vann.

Publisert

Både øst og vest for sentrum av Oslo er E18 natt til søndag stengt på grunn av oversvømmelse. Østover er veien stengt ved Kongshavn, mens veien vestover er stengt ved Sjølyst.

I tillegg er E6 stengt mellom Ryen og Mortensrud. Riksvei 4 er stengt ved Fossum.

Rydd kjellere og fjern verdisaker

– Det er lang ventetid på bilberging, og flere biler står fast med vann langt opp på bilen, melder operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

– Det er fremdeles mye vann på sentrale veinett. Vi henstiller bilister til å følge de anviste omkjøringene. Vi er i god dialog med veitrafikksentralen, og øvrige samarbeidspartnere, melder politiet ved 8-tiden søndag morgen.

110-sentralen i Oslo ber folk som har fått vann inn i husene sine, om ikke å ringe nødnummeret 110.

Ifølge Yr.no vil det fortsatt være fare for regn i Oslo utover søndag. Men mengdene vil avta noe, og fra kvelden er det meldt oppholdsvær. Mandag er det varslet skyet vær med lite eller ingen nedbør.

Oslo 20230827. En biler kjører i vannet på E6 ved Abildsø i Oslo. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Biler kjører i vannet på E6 ved Abildsø. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag.

– Vi har for tiden ikke kapasitet til å besvare alle nødtelefoner. Har dere fått vann i kjeller, må dere fjerne verdifulle ting og ringe forsikringsselskapet, skriver de.

- Forsinkelser og innstillinger

Oslo 20230827. En taxi har fått motorstopp på en oversvømt vei ved Hauketo stasjon i Oslo. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Flomskilt advarer: En taxi har fått motorstopp på en oversvømt vei ved Hauketo stasjon.

Ellers på Østlandet er flere veier stengt på grunn av oversvømmelse, blant annet fylkesvei 115 mellom Lunder og Askim samt mellom Tveiter og Meieribyen i Indre Østfold. Også fylkesvei 152 ved Myrvoll er stengt.

Bryn stasjon er stengt for togtrafikk på grunn av flom. Bane Nor varsler en ny oppdatering klokka 12.

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger, heter det.

Powered by Labrador CMS