Brannvesenet i aksjon på stedet like etter at flammene var slått ned i Akersgata.

Flammer tok tak i madrass og spredte seg oppover i bygning, vegg i vegg med gammelt trehus

Brannvesenet fikk mange telefoner onsdag ettermiddag om brann i Akersgata.

Publisert

– Det er røykutvikling i Akersgata, men vi er ennå ikke fremme på stedet. Det er på utsiden av bygget det skal ha brent, men vi er usikre på omfanget per nå, opplyste Oslo 110-sentralens vaktkommandør, Tor Audunhus, til VårtOslo få minutter etter at den første meldingen kom inn klokken 17.12.

– Brannen er slått ned, og vi har røykdykkere på vei inn, sa brannvesenets vaktkommandør ti minutter senere. Det var i et kontorbygg i Akersgata 73A brannen oppsto. 

Det gamle trehuset vegg i vegg gikk til alt hell fri for flammene, som ble raskt slått ned av brannvesenet.

Mange tips og telefoner 

– Flammene tok tak i en madrass som sto i en undergang under bygget. De tok såpass tak at de spredte seg oppover i bygningen, og mange ringte inn til oss for å melde ifra om dette, fortsetter Audunhus. 

Frelsesarmeens skilt var sotet ned på stedet. Vegg i vegg, i Akersgata 73B, ligger et ærverdig trehus bygget på 1840-tallet, men brannvesenet fikk altså slått ned flammene på stedet etter kort tid. 

Det oppholdt seg ingen i det aktuelle bygget.

Ingen skadde

Det skulle så vidt vaktkommandøren bekjent ikke være skadde personer eller ha blitt iverksatt noen form for evakuering. 

Klokken 17.50 meldte politiet at de hadde fått verifisert fra brannvesenet på stedet at det ikke var personer i bygget, og at ingen var skadd. Det opprettes sak på forholdet.



Powered by Labrador CMS