De fornærmede i saken er mindreårige og skal ha blitt truet for penger på ulikt vis, blant annet ved bruk av Vipps-appen.

Seks væpnede Vipps-ran mot mindreårige: – Gode beskrivelser av gjerningspersonene

Etter meldinger i løpet av helgen, har politiet totalt opprettet sak på seks hendelser der unge gutter truer med våpen og raner til seg fra mindreårige i sentrumsnære strøk.

Publisert

– I løpet av helgen har politiet fått melding om flere ran på ulike steder i Oslo sentrum. Per nå har vi opprettet sak på seks hendelser, opplyser politiinspektør Joacim Paulsen i Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Fem ulike Vipps-ran ble registrert på Grünerløkka, Grønland, Majorstuen og Helsfyr bare lørdag.

– Politiet har gode beskrivelser av gjerningspersonene som er beskrevet som unge gutter. På grunn av fremgangsmåte, beskrivelse av gjerningspersonene og nærhet i tid, det det naturlig å se sakene i sammenheng, fortsetter han og legger til: 

– Av samme årsaker etterforsker politiet sakene fra helgen også med tanke på mulig sammenheng med andre liknende ran de siste to ukene. 

Vipps for visning av saldo

De fornærmede i saken er mindreårige og skal ha blitt truet for penger på ulikt vis, blant annet ved bruk av Vipps-appen.

– Det skal ha blitt fremvist kniv i flere av tilfellene. Det er blitt brukt flere ulike metoder for å oppnå ransutbytte, blant annet trusler om tilgang til Vipps for visning av saldo og videre kontantuttak, forklarer Paulsen.

– Politiet jobber videre med å hente inn videoovervåking og andre viktige spor. Det er gjennomført innledende avhør av de fornærmede og det er planlagt for flere avhør den nærmeste tiden, sier han.

– Fokus på de fornærmede

Politiinspektøren påpeker at det fortsatt er tidlig i etterforskningen. 

– Den etterforskes bredt med høy prioritet. Det gjenstår flere etterforskningsskritt, og politiet jobber ut fra gode opplysninger i saken, sier Paulsen. 

– Politiet ser svært alvorlig på hendelser som involverer mindreårige og har fokus på å ivareta de fornærmede, avslutter han.

Powered by Labrador CMS