Løvetann i full blomst foran Nasjonalmuseet fredag.

Nasjonalmuseet og rusmiljøet i Storgata kan rammes av vekterstreik

Vektere ved blant annet Nasjonalmuseet kan bli tatt ut i streik. Blir det ingen enighet, kan også vekterne som vanligvis holder øye med butikker og gateplan i det belastede rusmiljøet i Storgata rammes.

Publisert

Meklingen foregår mellom Parat (YS), Norsk Arbeidsmandsforbund (LO) og NHO Service og Handel. Fristen var ved midnatt, men partene ble enige om å fortsette meklingen på vekteroverenskomsten på overtid natt til lørdag. 

– Vi håper det skal være mulig å komme fram til en løsning med Riksmeklerens hjelp. Uten enighet, blir det streik fra lørdag 11. mai, der de største museene i hovedstaden vil bli rammet i første omgang, sier Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen.

Påvirker ikke publikum i første omgang

Vektere ved Nasjonalmuseet, Naturhistorisk museum og Munchmuseet er blant dem som blir tatt ut ved en eventuell streik i første omgang, men de besøkende kommer ikke til å merke noe i første omgang.

– Ut fra det uttaket som er gjort, vil det ikke få noen konsekvenser for publikum hos oss, sier konstituert kommunikasjonsdirektør, Ole-Morten Fadnes, ved Nasjonalmuseet.

Vektere ved rusmiljøet i Storgata neste

Natt til mandag kan om lag 1200 vektere gå ut i streik. Flyplasser, billettkontroll og kjøpesenter blir i så fall rammet, skriver FriFagbevegelse.

Kiwi er blant butikkene som holder til i Storgata der det er åpent rusmiljø.

I tillegg vil områdekontroll bli rammet i form av at vekterne som jobber for butikker og i gatene kan tas ut i streik. Dette gjelder blant annet vekterne ved rusmiljøet i Storgata.

En eventuell streik kan trappes opp med kun fire dagers varsel.

Vekterne krever høyere lønn, samt en løsning på praksisen med bruk av turnusvakter på kun tre timer.



Powered by Labrador CMS