Oslo 20230517. Politiet er til stede under 17.mai-feiringen i Oslo.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Oslo-politiet fikk nok å gjøre utover kvelden på nasjonaldagen.

Fyll, bråk og vold 17. mai-kvelden: Politiet rykket ut til Vaterland, Frogner, Nasjonalmuseet og Sørenga

Da 17. mai-feiringen ebbet ut og gikk over i sen kveld og natt, rykket politiet ut til flere voldshendelser ulike steder i byen.

Publisert

- Vi har patruljer i området Vaterland bru i forbindelse med en voldshendelse, sa politiets operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen ved 4.40-tiden 18. mai. 

En person skal ha blitt slått med en jernstang og ble ivaretatt av helsepersonell på stedet. Ifølge politiet var den skadde personen ved bevissthet.

- Angrep flere personer

- Gjerningspersonen har løpt fra stedet. Patruljer søker i området, sa Schalla-Aasen.

Tidligere på natten, ved 01-tiden, rykket politiet ut til Niels Juels gate på Frogner. Også denne gangen til en melding om vold.

- En person gikk til angrep på flere personer. Per nå fremstår det ikke som noen er alvorlig skadet og en patrulje har kontroll på mistenkte, sa politiets operasjonsleder.

Klokken 23.21 meldte politiet om en voldshendelse på Sørenga der en person ble utsatt for vold.

Vold ved Nasjonalmuseet

- Fornærmede blir tilsett av helsepersonell, og politiet har kontroll på gjerningsperson, sa politiets operasjonsleder Øyvind Hammervold og la til at det opprettes sak på forholdet.

Ved 21.40-tiden på 17. mai rykket politiet ut til Nasjonalmuseet ved Rådhusplassen og Aker brygge. Også her var en person utsatt for vold.

- Fornærmede tilsees av helsepersonell, er bevisst. Gjerningsperson har forlatt stedet, opplyste politiets operasjonsleder.

 

Powered by Labrador CMS