Gjøvik 20220820. 3-400 personer deltar på feiringen av Gjøvik Pride på Gjøvik gård lørdag. Dette er første gang Pride avholdes i Gjøvik.
100 foreldre i bydel Grorud signerte et opprop mot Pride i barnehagen og holder barna hjemme. Disse barna deltar derimot i feringen av Pride.

Foreldre på Grorud vil ikke la barnehagebarn delta i pride-uken

Bydel Grorud vil fortsatt la pride-flagget vaie i barnehagene. Det har fått flere foreldre til å holde barna hjemme i pride-uken.

Publisert

Eden Abraham Paalgard, som er barnehagelærer og bosatt på Romsås, sier til Klassekampen at hun planlegger en alternativ mangfoldsfeiring for familier som ikke ønsker å delta i pride.

– Vi skal vise hvordan mangfold i barnehagen bør se ut, sier hun.

– Ikke det beste for barna

– Mangfold, inkludering og et trygt miljø krever ikke pride og regnbueflagg. Utgangspunktet må være barnas verden, deres familie, venner og nærmiljø, sier Paalgard.

100 foreldre i bydel Grorud signerte et opprop mot pride i barnehagen i mars. 

Til tross for dette, har bydelen besluttet at alle barnehagene skal flagge med pride-flagget fra 19. til 29. juni.

– Når majoriteten av foreldrene ikke ønsker at pride skal markeres, lurer jeg på hvem sitt behov barnehagen ønsker å dekke? For meg blir det veldig tydelig at dette styres av voksnes politiske ønsker, og ikke hva som er best for barna, sier Paalgard.

– Del av kommunens handlingsplan

Hun påpeker at Groruddalen har et stort mangfold av bakgrunner og kulturer.

– Alle skal føle at de passer inn i fellesskapet i Norge. Mangfold skal forene, ikke skape splid, sier Paalgard.

Bydelsdirektør Ayub Tughra sier flaggingen med regnbueflagget i pride-uken er del av Oslo kommunes handlingsplan for kjønn- og seksualitetsmangfold, Stolt og fri.

– Når det gjelder pride, har det vært en tradisjon at pride markeres også i barnehagen – på barnas premisser, skriver Tughra i en epost.

Powered by Labrador CMS