Anna Elisabeth Uran
– Skal vi unngå streik, må det skje en tydelig endring fra Oslo kommunes side, sier Anna Elisabeth Uran 2. nestleder i Fagforbundet Oslo.

Her kan du vente stengte dører, hvis det blir streik i Oslo kommune

I disse dager sendes det varsel om streikeuttak. Fagforbundet Oslo har i underkant av 17.000 medlemmer i Oslo kommune, i første runde er det rett over 1 800 medlemmer som tas ut hvis streiken settes i gang.

Publisert

Mandag 30. april ble det brudd i forhandlingene mellom LO kommune Oslo og Oslo kommune. Partene møtes hos Riksmekleren mandag den 21. mai. Blir det ikke enighet innen fristen natt til fredag den 24. mai, er medlemmene klar til å gå til streik.

– Oslo kommune har vist en lite imøtekommende holdning. Vi krever at hele oppgjøret skjer gjennom kollektive forhandlinger på sentralt nivå og at lønnstillegg gis i sin helhet på lønnstabellen. Det sikrer at alle får reell lønnsøkning, som er vårt hovedkrav, sier Anna Elisabeth Uran, streikeleder i Fagforbundet Oslo.

Her streikes det

Fagforbundet Oslo tar ut til sammen 1 800 medlemmer i følgende bydeler og etater:

Bydel Frogner, Nordre Aker og Grünerløkka, utdanningsetaten, plan- og bygningsetaten, vann- og avløpsetaten, Origo Oslo, kulturetaten, næringsetaten, bymiljøetaten, Rådhuset - byrådsavdelingene, Oslo Havn KF, renovasjons- og gjenvinningsetaten, utviklings- og kompetanseenheten, Deichman, Munch, Boligbygg Oslo KF, Oslobygg KF, Byantikvaren, eiendoms- og byfornyelsesetaten, Fornebubanen, innkrevingsetaten, klimaetaten og kommunerevisjonen.

– Må skje en tydelig endring

– Fagforbundet har ikke hatt streik i Oslo kommune på 38 år. Det betyr at streikevåpenet ikke blir brukt så ofte. Vi håper at vi kan komme til en enighet i den kommende meklingen hos Riksmekleren, men skal vi unngå streik, må det skje en tydelig endring fra Oslo kommunes side, sier Anna Elisabeth Uran, i en pressemelding.

De aller fleste medlemmene har fått beskjed fra fagforeningene om de er tatt ut eller ikke. Å bli tatt ut i streik betyr at Fagforbundet har midlertidig sagt opp medlemmenes stilling, og medlemmene får streikebidrag fra Fagforbundet i stedet for lønn.

– Vil ikke kommentere

Oslo kommune har ingen kommentarer til lønnsoppgjøret nå.

– Vi kommenterer ikke pågående mekling, sier kommunikasjonsansvarlig Nina Gopinder Pannu, i byrådsavdelingen for finans.

Powered by Labrador CMS