Oslo 20240517. Nødetatene er på Hauketo i forbindelse med brann i enebolig.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Ingen personer oppholdt seg i det gamle trehuset som brant i Ljabruveien pinseaften.

Politiet om brannen i det kommunalt eide trehuset ved Hauketo: - En hypotese er at brannen er påsatt

Brannen i det gamle konditoriet i Ljabruveien 91 kan være påsatt, mener politiet. Trehuset fra 1920-tallet eies av kommunen og er oppført som verneverdig hos Byantikvaren. Bygget var tomt da det ble nær totalskadd i brann pinseaften.

Publisert

Brannvesenet fikk rett før klokken 20 pinseaften melding om brann i det tidligere konditoriet i Ljabruveien like ved Hauketo stasjon.

Tidlig skjønte nødetatene at det verneverdige trehuset var tomt for folk. Men røykutviklingen var såpass kraftig at politiet ba naboer holde vinduer og dører lukket.

Brannvesenet advarer om at det også søndag kan være en del skadelig røyk fra det som er igjen av det nær totalskadde huset.

Politiet oppretter sak

Brannfolk fra sju utrykningsbiler fikk etterhvert kontroll over brannen, og rett før midnatt kom politiet med en oppdatering. 

Da hadde Ljabruveien vært delvis stengt flere timer forbi det brennende huset

- Sperringene er tatt ned og veien åpen. En hypotese er at brannen er påsatt, sa politiets operasjonsleder Gabriel Langfeldt.

- Brannvesenet jobber med etterslukking og politiet oppretter sak, sa operasjonslederen klokken 23.58 pinseaften.

- Taket har kollapset

Bygningen har i lengre tid stått tom, men har vært  konditori før i tiden. Nå eies det av kommunen og står på Gul liste hos Byantikvaren.

Vaktkommandør Aleksander Olsen i Oslo brann- og redningsetat sier til NTB ved midnatt natt til søndag at det fortsatt brenner godt på stedet.

– Taket har kollapset og det er vanskelig å komme til. Her er det ikke noe å redde, det blir nærmest en kontrollert nedbrenning, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS