Mange skal reise 17. mai, så beregn ekstra god tid og kjøp billett på forhånd. Husk også familierabatten hvor en voksen med gyldig billett kan ha med seg inntil fire barn under 18 år gratis, sier Ruter.
Trikk, buss, båt og T-bane kjører lørdagsruter på 17.mai, mens deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss på grunn av barnetoget.

Ruter med reisetips for 17. mai: Unngå dette stoppet

Beregn ekstra god tid, planlegg reisen og vær tålmodig, er oppfordringen fra Ruter for nasjonaldagen.

Publisert

17. mai er rett rundt hjørnet og mange skal benytte seg av kollektivtransport for å komme seg rundt omkring denne dagen. 

Ruter oppfordrer derfor folk om å beregne ekstra god tid og om å kjøpe billett på forhånd. 

«Vær tålmodig»

«Husk også familierabatten hvor en voksen med gyldig billett kan ha med seg inntil fire barn under 18 år gratis» skriver Ruter i en pressemelding. 

Trikk, buss, båt og T-bane kjører lørdagsruter på 17.mai, mens deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss på grunn av barnetoget. En del busslinjer andre steder vil kjøre alternative traseer. 

Skal du til Oslo sentrum med T-banen anbefaler Ruter likevel om å benytte stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget, og unngå Nationaltheatret T-banestasjon, hvor kapasiteten er begrenset.

«Gratulerer med dagen til alle! Beregn litt ekstra god tid, planlegg reisen i reiseplanleggeren og vær tålmodig, så blir det en hyggelig dag for alle som skal ut og reise kollektivt» oppfordrer Ruter videre.

Ruters reisetips

  • Kjøp billett i Ruter-appen. Da sparer du ombordtillegget, og alle kommer raskere fram.
  • Husk familierabatten! Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis hvis du er over 18 år og reiser med gyldig billett.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen. Enkelte steder går det også barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser og omkjøringer.
  • Unngå Nationaltheatret T-banestasjon. Kapasiteten her er begrenset. For å unngå trengsel oppfordres det til å bruke T-banestasjonene på Stortinget eller Jernbanetorget. Du bør også avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret.

Ruter minner om at du kan sjekke reiseplanleggeren på ruter.no eller i appen for oppdatert informasjon om din linje.Powered by Labrador CMS