Oslo 20210412. Advokat, Gunhild Bergan under rettssaken mot mannen som kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo 22. oktober i 2019 startet i Oslo tingrett mandag.
Den ene siktede mannens forsvarer er advokat Gunhild Bergan.

Det startet som ufine kommentarer. Utartet til masseslagsmål på St. Hanshaugen den 17. mai

Bunadskledd og festglad får Kristine knekt en finger og blir slått bevisstløs under et masseslagsmål på St. Hanshaugen. Kristine synes det virket som at flere bare ble med fordi det virket gøy.

Publisert

Rett før midnatt på 17. mai hører Kristine og kompisen hennes at en ukjent jente får ufine kommentarer fra en gutt.

Når kompisen til Kristine sier ifra, bryter krangelen ut.

– En krangel gikk fort over til å bli en slåsskamp, og det kom bare flere og flere, sier Kristine.

En video publisert hos NRK viser slåssing på åpen gate. En kvinne ble slått bevisstløs i hendelsen og endte med en knekt finger, skrubbsår og sykemelding, i tillegg til den psykiske belastningen av å se kompisen bli banket opp.

– Det er et persongalleri på mellom 15 og 20 personer som var involvert i hendelsen. Vi jobber for å identifisere flere gjerningspersoner, sier politiadvokat Helen Møller til TV 2.

Flere kan bli pågrepet

To menn, én i slutten av tenårene og én i starten av 20-årene, er nå fremstilt for varetektsfengsling etter masseslagsmålet.

Politiet har varslet at de skal be om fire uker i varetekt for hver av dem i forbindelse med slagsmålet som fant sted på St. Hanshaugen.

– Det er en såkalt bevisforspillelsesfare, med tanke på at det er flere fornærmede og flere gjerningspersoner som er ukjente og ikke identifisert, sier politiadvokat Helén Møller.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Oslo tingrett sak ta stilling til begjæringen mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS