Trondheim 20240516. KFUM Oslos keeper Emil Ødegaard under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og KFUM på Lerkendal stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB
- Jeg har ikke rangert alle redningene mine, men denne var høyt oppe, sier KFUM-keeper Emil Ødegaard om tigerredningen mot Odd.

KFUMs problemer på hjemmebane fortsetter. Keeper Emil Ødegaard reddet uavgjort mot Odd

KFUM har tatt Eliteserien med storm, men står fortsatt uten hjemmeseier. At det ble ett poeng mot Odd kan laget med hjemmebane på Ekeberg takke keeper Emil Ødegaard for.

Publisert

Det ble 0-0 mot Odd på Ekeberg 2. pinsedag, og det skal kanskje KFUM være glade for. Det ble i det minste poengfangst.

Etter fem hjemmekamper er fasiten tre uavgjort og to tap for nykommerne. De to første «hjemmekampene» ble riktignok spilt på Vålerengas hjemmebane i påvente av oppgraderinger på KFUM Arena.

– Jeg handler på instinkt

Oslo-klubben ligger likevel på en knallsterk 6.-plass på tabellen i debutsesongen på øverste nivå i norsk fotball.

Odd var nær å ta ledelsen rett før pause mandag da Espen Rudd slo en corner, som Ole Erik Midtskogen headet mot hjørnet. 

KFUM-keeper Emil Ødegaard var lynrask og fikk en hanske på ballen.

– Jeg handler på instinkt, så det er deilig å få den. Jeg har ikke rangert alle redningene mine, men denne var høyt oppe, sa Ødegaard til TV 2 i pausen.

Kåffa presset på

I andre omgang presset vertene Odd knallhardt, men med åtte minutter igjen på klokken stormet Mikael Ingebrigtsen fram på en kontring og fyrte av et skudd fra kloss hold. 

Dessverre for de tilreisende Odd-supporterne gjorde Ødegaard seg gjeldende igjen med en solid inngripen.

Det var det nærmeste noen av lagene kom scoring.

«Kåffa» og Odd hadde aldri tidligere spilt en ligakamp mot hverandre, men møttes i cupen i 2019. Da vant skienslaget 5-2 på bortebane.

Powered by Labrador CMS