Titalls personer har vært siktet i saken. Noen er allerede avgjort i Oslo tingrett.
Titalls personer har vært siktet i saken. Noen er allerede avgjort i Oslo tingrett.

Åtte menn tiltalt i grov narkotikasak

I 2015 rullet politiet opp det de kalte en narkoliga i Oslo. Ifølge en ny tiltale sto de bak to innførsler av 733 kilo hasj til Norge. Nå er åtte menn tiltalt.

Publisert

Innførslene kom fra Spania til Norge mellom januar 2016 og januar 2017, melder VG. Ifølge tiltalen brukte den påståtte ligaen blant annet en garasje i Trondheimsveien i Oslo og en garasje på Jessheim til å oppbevare hasjen før den ble overlevert eller videresolgt.

I garasjen i Oslo ble det også tatt beslag i flere våpen og i ammunisjon.

Var pengekurerer

Fra juni 2016 til september 2017 skal en mann (31) ha mottatt nærmere ti millioner kroner til tross for at han forsto at pengene var utbytte fra grov narkotikakriminalitet, ifølge tiltalen.

I løpet av sommeren og høsten 2016 skal en nordmann (40) ha levert rundt to millioner kroner til et polsk samboerpar, som ifølge tiltalen skal ha fungert som pengekurerer for en hasjleverandør i Spania, skriver VG.

Titalls personer har vært siktet i saken. Noen er allerede avgjort i retten, mens andre er henlagt. Nå er åtte menn tiltalt, og rettssaken er berammet fra 14. september og fram til jul i Oslo tingrett.

Powered by Labrador CMS