Julepynt i Karl Johansgate. Mye folk er i sentrum for å handle gaver siste helg før jul

På julaften setter kulda inn. Slik blir osloværet i høytiden

De neste dagene vil være nok så milde. Men på julaften setter kulda inn med nordavind blåsende nedover hele Skandinavia, sier meteorologene. Det betyr at det kan bli kaldt i Oslo, før været igjen endrer seg.

Publisert

På julaften ser det ut til å bli kaldt, og vil ifølge yr.no falle ned på 15 kuldegrader.

Frem til da vil hovedstadens temperatur holde seg rundt 0 grader, og bikke litt over i et par varmegrader.

Mulig det kommer snø på lille julaften

— Julaften blir kald og rolig. Det er litt utfordrende kjøreforhold i dag, også med nedbøret, men det kommer til å roe seg til jula, forteller Terje Alsvik Walløe i Meteorologisk institutt.

Mildværet vil gjøre om snøen til regn, som kan føre til slaps. Men når lille julaften kommer vil dette snu, med et kaldere og tørrere klima.

Det er også muligheter for snøfall på lille julaften.

Hvis du får skiutstyr til jul kan du håpe på skiforhold som dette i Holmenkollen og Nordmark.

— Det vil komme en kald nordavind som blåser nedover hele Skandinavia. Så det blir nok ikke noen plussgrader i jula, fortsetter Walløe.

Foreløpig er det usikkert om det vil falle snø i romjulen, men den snøen som ligger kommer ikke til å forsvinne med det første.

Godt med snø og fine skiforhold i marka

Har du fått deg et par nye ski til jul vil det være gode sjanser for å teste disse ut i marka i romjulen. Føret vil være litt hardere enn det er i dag, men godt skiføre i marka over juledagene er nok sikkert, forklarer Alsvik Walløe.

— Siste måling på snødybde er 22 cm på Bjørnholt og 27 cm på Tryvannstårnet, forklarer meteorologen.

— Det er fin julestemning i Oslo nå. Det blir litt slapsete i dagene fremover, men snøen smelter nok ikke så mye, bortsett fra i bygatene, sier Alsvik Walløe.

Mot slutten av året vil meteorologene samle data for desembers temperaturer. Foreløpig, kan Walløe fortelle, er denne desember-måneden kaldere enn normalen.

Solen vil stå opp kl. 09:19 og gå ned 15:14 på julaften.

Powered by Labrador CMS