To mennesker ble drept og mange såret i masseskytingen i Oslo i sommer. To av de overlevende reagerer nå på at politiet innfører uniformsnekt i pridetog.
To mennesker ble drept og mange såret i masseskytingen under fjorårets Pride-feiring.

Politiet i Oslo: – Ingen indikasjoner på at det vil skje terror under Oslo Pride

Oslopolitiet er allerede godt i gang med å vurdere tiltakene foran årets pride-markering i hovedstaden. Foreløpig har de ingen indikasjoner på at noe vil skje.

Publisert

– Ut ifra bakteppet i fjor og trusselvurderingen, så har jeg forståelse for at folk kan føle seg skremt, men det som er viktig for oss nå er å lytte til PST.

Det sier politiinspektør Martin Strand i Oslo politidistrikt til NTB etter at PST torsdag kom med en ny trusselvurdering i forbindelse med årets pride-markeringer.

Sikkerhetstiltak

I rapporten skriver PST at synlige og forventende sikkerhetstiltak kan gjøre pride-arrangementene til mindre attraktive mål, men at det øker risikoen for angrep mot mindre sikrede områder.

– Selv om det kan skje terrorhandlinger, har vi ingen indikasjoner på at det er noe som kommer til å skje. For oss er det viktig å få fram at Oslo politidistrikt jobber for å sikre byen og dem som skal være med på arrangementene på en best mulig måte, sier politiinspektøren.

Oslo Pride Parade i 2019.
Den 23. juni er det tid for Oslo Pride igjen. Politiet har foreløpig ingen indikasjon på at det vil skje terror, slik det gjorde i fjor.

Akkurat nå er det ifølge Strand etterretningsoppdraget som er den viktigste biten, før politiet vil legge en plan på hvordan politiet vil benytte sine ressurser sett opp mot trusselvurderingen.

– Vi kan selvsagt ikke gå inn på alle tiltakene, men det vil være synlig politi i gatene.

Venter på evaluering

Strand synes det er uklokt å kommentere hva politiet har lært av hendelsene i fjor sommer, der to personer mistet livet og en rekke personer ble skadd.

– Nå kommer det en evalueringsrapport 8. juni. Etter det kan vi se nærmere på luringspunkter. Det som er viktig for oss nå er å få til et ekstremt godt samarbeid med Oslo Pride og andre skeive organisasjoner.

Powered by Labrador CMS