På grunnskoleelevers dataskjermer og nettbrett vil det ikke komme opp reklame lenger.

Osloskolen fjerner reklame: – Ønsker å beskytte elevene

På alle digitale enheter i Osloskolen innføres nå et filter som fjerner reklame.

Publisert

Det digitale filteret innebærer at elever fra første til tiende trinn i Osloskolen ikke lenger vil få opp reklame på nettsider, for eksempel i form av annonser på nettaviser, uavhengig av hva slags digital enhet de bruker.

– Vi ønsker så langt det er mulig at skolen skal være en reklamefri skole, og vi er opptatt av at elever ikke blir utsatt for kommersielt press i skolehverdagen, sier Marte Gerhardsen, direktør i Osloskolen, i en pressemelding.

Ikke på videregående

Det er ikke mulig for elevene eller skolen å skru av filteret selv, understreker Osloskolen.

Direktøren sier at de ønsker å høste erfaringer fra filterbruken på ungdomsskolen, før filteret vurderes innført på videregående skole.

Ingen YouTube og sosiale medier

Tidligere i år ble også tilgangen til YouTube, sosiale medier og nettsider med spill fjernet fra skolens nettbrett, gjeldende for bruk i både skole og hjem for alle elever på barneskolen.

For elever på ungdomstrinnet blokkeres også SnapChat, TikTok og Telegram.

– Vi jobber kontinuerlig med å sikre at elevene kan bruke nettbrett og PC på en mest hensiktsmessig og trygg måte, sier Gerhardsen. 

– Vi ønsker både å beskytte elevene mot skadelig innhold og sørge for at elevene ikke møter mange forstyrrelser i timen, legger hun til.

Powered by Labrador CMS