En budbilsjåfør parkerte foran trikkelinja rett ved Stortorvet i slutten av januar.

På denne måten røk 48 bilspeil – 952 trikker blokkert av feilparkerte biler i vinter

Feilparkerte biler var et stort problem i de snørike periodene denne vinteren i Oslo. Nå har Sporveien tallfestet dette til at 952 trikker ble blokkert.

Publisert

Basert på gjennomsnittlig antall passasjerer ble om lag 46.000 reisende rammet av alle disse blokkerte trikkene, melder NRK.

Hvordan kom Sporveien fram til disse tallene? Regnestykket er som følger:

I januar ble stanset feilparkerte biler ved trikkeskinnene trafikken 190 ganger. I snitt varte hver stans i 17 minutter og rammet fire trikker. 

I tillegg kommer 48 hendelser der trikken nesten klarte å komme seg forbi, men rev av et speil på bilen. Antall trikkestans ble da 952.

Skilt med oppfordring om å parkere riktig så trikkene kommer frem ved snøhaugene i Bogstadveien tidligere i vinter. Likevel har ikke alle sjåfører fulgt oppfordringen.

Tallene kommer fram i et notat miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V) har sendt bystyret som svar på spørsmål fra MDGs gruppeleder Sirin Stav.

– Dette har store konsekvenser for tusener av Oslo-folk som er avhengig av å komme seg til jobb, skole og fritidsaktiviteter, påpeker Stav.

MDG-representanten har flere ganger tatt til orde for å forby gateparkering i Bogstadveien og Thereses gate, som topper statistikken over trikkestanser.

Powered by Labrador CMS