En budbilist fant ut at han måtte skynde seg å gjøre jobben sin og parkerte foran trikkelinja, rett ved Stortorvet.

Trikkene i sentrum sto stille på grunn av denne bilisten som skulle bare...

Om noen lurer på hvorfor det ikke kommer noen 19-trikk, så skyldes det det en budbilsjåfør som like greit parkerte på tvers av trikketraseen. – Skal man tjene penger må man ofte levere varene fort og gæli.

Publisert

Mannen som kjørte budbilen parkerte like greit på tvers av trikkeskinna. Så da måtte passasjerene finne seg i å vente 15 minutter på trikker langs hele linja. 

Blokkeringen skjedde rett ved Stortorvet, i krysset Grensen/Akersgata. Da måtte passasjerene bare smøre seg med tålmodighet.

– Det er dessverre alt for mange feilparkeringer om dagen. Så mange at jeg får ikke fulgt med, faktisk. Vi har stått mer stille i januar enn i hele fjor på grunn av feilparkeringer, forteller Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien.

– Folk må tenke seg om, mener han.

En budbil og politi
Til slutt kom også politiet på banen.

Flere hundre som venter

– Her dukket eieren opp etter 15 minutter. Da sitter det kanskje 100 mennesker inne i trikken som bare må vente. Det kan du gange opp med i hvert tre linjer som passerer her. Pluss at trikkene kjører i timinutters-intervaller, så her bygger det seg bare opp bakover i trikkenettet. 

Asperud mener det å parkere bort fra trikkelinjen ikke burde ikke være noe problem. Det går også an å si fra til en sjåfør som du ser parkererer feil, oppfordrer han.

Meldingen kom inn til Sporveien klokken 13.15.

– Skjer ofte fort og gæli

– Jeg kjenner ikke til saken, men det er veldig kjedelig det da. Det er jo ikke noe mål at bilene våre skal stå foran trikken, sier Thomas Sundqvist, medeier i Oslo Bud & Vare, som sjåføren kommer fra.

Han forteller at sjåførene ofte sliter når de skal levere varer i Oslo sentrum. – Det er parkeringsproblemer i sentrum, men han skal jo ikke sperre trikken, sier Sundqvist.

Han forteller at de fleste av sjåførene i firmaet er selvstendig og ikke fast ansatte.

– Det kan være at han ikke har funnet en parkering og må levere varene sine. Sannsynligvis har han tatt dårlig tid også. Skal man tjene penger må man ofte levere varene fort og gæli.

Powered by Labrador CMS