Allerede søndag ser det ut til at været snur.

Sommerværet er over for denne gang: – Kan være lurt å finne frem paraplyen

Det har vært en av de varmeste mai-månedene meteorologene har registrert. Men det er i ferd med å snu.

Publisert

Mai måned har vært god og varm, men det er på tide å endre seg. Etter dager med nærmere 25 varmegrader og nær sydenstemning, vil det allerede i løpet av søndagen bli annerledes. 

– Det har dukket opp flere skyer i osloområdet, og det blir det mer av de neste timene. Dermed blir det lokale regnbyger i ettermiddag og tidlig i kveld, forteller meteorolog Terje Alsvik Walløe.

– I ferd med å snu

Han forteller at sannsynligheten for byger øker i løpet av kvelden søndag, og regnet vil nok fortsette å dukke opp til uka. 

– Det har nesten ikke vært noe regn i Oslo i mai, og det har vært en av de varmeste mai-månedene vi har registrert. Men det er i ferd med å snu, sier meteorologen. 

Walløe forklarer at det ikke akkurat vil bli kaldt, men i forhold til hvordan det har vært blir det garantert kjøligere. Gradene vil fortsatt være rundt 20-tallet på dagen og ned til 12-14 varmegrader om nettene.

– Så til uka må man nok planlegge litt mer med tanke på tøy, og kanskje det kan være lurt å finne frem frem paraplyen.

Mulighet for lyn og torden

Yr.no er det sendt ut gult farevarsel for lynnedslag fra klokken 14. Dette gjelder for store deler av øst- og sør i landet. 

– Men det er alltid vanskelig med torden siden det er et veldig lokalt fenomen. Ikke alle innenfor området for gult farevarsel får lyn og torden, men det kan være greit å følge med, forklarer Walløe.

– Det er en mulighet for torden med bygene i ettermiddag og tidlig i kveld. I morgen på dagen kan det også være muligheter for torden. Husk på at det også kan komme kraftige vindkast med tordenvær, sier han videre.

Denne måneden har vært blant de varmeste mai-månedene Meteorologisk institutt har registrert. Godt over normalen og den varmeste siden 2018, sier Walløe.

– Men nå blir det en nedbørs-rik uke, før sola kommer tilbake igjen allerede helgen neste uke. 

Powered by Labrador CMS