Oslo 20231025. Julie Midtgarden Remen (H) blir ny byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo.
– Dette er en utvikling vi tar på det største alvor. Ingen elever eller ansatte skal oppleve skolen som et utrygt sted å være, sier utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H).

Økt vold og trusler i Oslo-skolen bekymrer – byrådet varsler flere tiltak

Antall registrerte avviksmeldinger om vold og trusler i Oslo-skolen økte med 13 prosent i fjor. Nå varsler skolebyråden nye tiltak.

Publisert

– Dette er en utvikling vi tar på det største alvor. Ingen elever eller ansatte skal oppleve skolen som et utrygt sted å være, sier utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) i en pressemelding.

I 2023 ble det meldt inn 5624 avviksmeldinger om vold og trusler mot ansatte på skoler i Oslo. Av dem ble 642 betegnet som svært alvorlige. 28 av disse ble anmeldt til politiet.

Vi ser på nye tiltak

Utviklingen gjorde at bystyret vedtok en handlingsplan med 34 tiltak mot vold og trusler.

– Nå ser vi på nye tiltak. Fremover vil vi jobbe med å gi skolene bedre støtte for å håndtere hendelser, og i forbindelse med budsjettet vil vi vurdere å øke kapasiteten i oppfølging av sårbare elever, sier Midtgarden.

– Det vil vi følge opp

Utdanningsbyråden forteller at ansatte og elevenes organisasjoner ofte ber om mer skreddersydde tiltak.

– Det vil vi følge opp. Det er forskjell på hvordan vi best kan hjelpe en elev på seks år i ordinær skole, en elev på spesialskole og en elev på 17 år i videregående skole, sier hun.

Powered by Labrador CMS