Tusenvis ble stående utenfor arenaen etter at kampen skulle ha startet.

Flere tusen evakuert før kampstart på Jordal Amfi: – Snøballkasting mellom partene

Da alle tilskuere måtte evakueres kort tid før kampstart mellom Vålerenga og Stjernen, oppsto det knuffing mellom partene utenfor.

Publisert

– Det skal være hockeykamp på Jordal Amfi i ettermiddag. Brannalarmen ble utløst, og alle ble evakuert, bekreftet operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til VårtOslo noe etter klokken 16.00, da kampen opprinnelig skulle ha startet, lørdag ettermiddag.

Starten på kampkvelden ble ikke helt som tilskuerne hadde sett for seg.

Over 4000 tilskuere

Han var ikke kjent med antallet som ble evakuert eller hva som utløste brannalarmen, men ifølge VårtOslos journalist på stedet skal det ha vært lukt av pyro i innslippsområdet. 

Over 4000 tilskuere ville være på plass i arenaen idet lagene skulle entré isen til kampstart, meldte Vålerenga Ishockey selv før kampen.

Politiet hadde ressurser i området av forebyggende hensyn. De trådte til da det ble amper stemning da alle tilskuerne ble evakuert ut samtidig etter at brannalarmen på arenaen ble utløst.

– Ingen brann

– Det er i alle fall ingen brann, og folk har fått slippe inn igjen nå, fortsatte Iversen.

Det var også flere politibiler å se ved arenaen.

Operasjonslederen opplyste at politiet var i området med ressurser av forebyggende hensyn, og at de grep inn av ordensmessige hensyn da det oppsto knuffing mellom partene på utsiden.

Folk måtte vente tålmodig utendørs før de fikk slippe inn igjen.

– Da alle ble evakuert på utsiden, oppsto det noen ordensmessige utfordringer. Det var litt snøballkasting mellom partene, men ikke veldig dramatisk. Det er i ferd med å roe seg ned, sa operasjonslederen.

I 16.30-tiden var hockeykampen godt i gang. For 43. gang skulle Vålerenga avslutte året med en romjulskamp. Denne gangen i møte med Stjernen. 

Hockeyspillerne fra Oslos østkant møtte med det Østfolds utsendte til dyst, men måtte se seg slått på hjemmebane med sluttresultatet 1–3.



Powered by Labrador CMS