Snøkledde biler står parkert på Vålerenga.

Se bildene fra byens snøkledde gater – snart kommer det mer snø

De siste dagenes snøfall i romjulen, har lagt seg som et hvitt teppe over hovedstaden. Statsmeteorologen ber Oslo-folk være forberedte på snømåking første nyttårsdag.

Publisert

Et sveip gjennom byens gater med kamera etter mørkets frembrudd fredag, før inngangen til nyttårshelga, viser at det til tross for brøytebilenes innsats er solide snømengder flere steder i Oslo.

Synes du det er tungt å ta deg gjennom snøen i hovedstaden enten til fots, på sykkel, med rullator, rullestol eller med bil for den saks skyld, må du nok være forberedt på at dette ikke blir bedre med det første. Tvert imot.

Meteorologisk institutt oppdaterte lørdag sitt oransje farevarsel med at det i mindre deler av Sør-Norge, lengst sør i landet, kan komme opp mot én meter med snø, men i Oslo-området der det er gjeldende gult farevarsel om mye snø fra formiddagen på nyttårsaften frem til tirsdag ettermiddag, er det ventet 15 til 40 centimeter, før sprengkulda etter hvert kommer snikende mot slutten av uka.

Snøen dekker takene på lave trehus fra perioden 1810 til 1860 i smale og krokete Damstredet i Bergfjerdingen i bydel St. Hanshaugen.
Vålerenga kirke lyser opp i vintermørket. Langkirken fra 1902 har et asymmetrisk plassert tårn, som den første i Oslo og en av de første i Norge og er bygget i grå granitt med klebersteinsdetaljer. Kirken i Vålerenga park har for øvrig et klokkespill med tolv forskjellige kirkeklokker.
Det er mye snø i gatene, som her på Vålerenga.
En traktor brøyter snø på St. Hanshaugen.
Månen lyser over Paulus kirke på Birkelunden.
Kampen kirke, Vålerenga kirke og blokk på Enerhaugen i vinterlig kveldslys.
Snøkledde biler står parkert på St. Hanshaugen.
Oslo Plaza og Posthuset ruver godt over snøen på bakken.
En bil tar seg forbi snøkledde biler som står parkert på St. Hanshaugen.

Her er Vestfold og nedre Buskerud mer utsatt enn sentrale strøk i hovedstaden hva store snømengder angår, ifølge varselet. Det blir mindre og mindre snø, jo lenger nord langs Oslofjorden man kommer, skriver VG.

– I Oslo blir det bare noen millimeter med nedbør, men man må nok måke litt første nyttårsdag i Oslo òg, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til avisen.



Powered by Labrador CMS