DEBATT

Anne Haabeth Rygg mener byrådsleder Raymond Johansen overser det største problemet for å holde på arbeidsplasser i Oslo.

– Det er ikke husleien statlige organer må betale i sentrum som bør bekymre deg, Raymond

Det er ikke slik at kvalifiserte arbeidssøkere i Groruddalen og Søndre Nordstrand er arbeidsledige fordi Statens Jernbanetilsyn eller Direktoratet for forvaltning og økonomistyring har kontorer på Karl Johan i stedet for på Stovner eller Holmlia.

Publisert

Raymond Johansen lover nå å skaffe flere arbeidsplasser i de ytre bydelene i Oslo. Han lover at om bare Jonas Gahr Støre blir statsminister, så vil Arbeiderpartiet sørge for at statlige arbeidsplasser flyttes fra Karl Johans gate til Holmlia og Groruddalen.

«Det viktigste er at vi trenger å bygge virksomhet i andre deler av byen» sier han til VG. «Det er ikke sånn at Groruddalen og Søndre Nordstrand først og fremst trenger levekårstiltak. De trenger gode arbeidsplasser» skriver han i Nettavisen.

Folk kan reise i byen

Det er ikke slik at kvalifiserte arbeidssøkere i Groruddalen og Søndre Nordstrand er arbeidsledige fordi Statens Jernbanetilsyn, eller Direktoratet for forvaltning og økonomistyring har kontorer på Karl Johansgate i stedet for på Stovner eller Holmlia. Det blir ikke flere arbeidsplasser i Oslo av å flytte statlige organer ut av sentrum.

Vi har et godt kollektivtilbud i Oslo, så det er ikke husleien statlige organer må betale i sentrum som bør bekymre Raymond Johansen. Det som bør bekymre ham er om det dannes en ny regjering hvor Senterpartiet får innflytelse.

En av de viktigste kampsakene til Trygve Slagsvold Vedum er å «flytte flere statlige arbeidsplasser fra hovedstaden til andre deler av landet».

Vi trenger nye jobber

Høyre er kanskje ikke like opptatt av å flytte statlige arbeidsplasser fra et sted i Oslo til et annet, som Raymond Johansen. Vi er mest opptatt av å skape flere nye arbeidsplasser i hele landet.

Den norske velferdsmodellen er under press. Derfor må det skapes flere jobber i flere bransjer over hele landet. Veksten på komme i privat næringsliv, ikke i offentlig sektor, fordi det er vekst i privat sektor som gir skattegrunnlaget for velferdsstaten.

Da kan vi ikke ha en regjering med Senterpartiet som vil flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Samt en radikal heiagjeng bestående av Rødt og SV, som er mest opptatt av å skrive ut nye skatter til alle som klarer å skape sine egne arbeidsplasser og stenge døren for nyskaping og innovasjon innen helse- og omsorgssektoren.

Powered by Labrador CMS