Oslo 20231025. Julie Midtgarden Remen (H) blir ny byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo.
– Vi mener elevene skal være eksamensforberedt i alle de tre skriftlige eksamensfagene norsk, matematikk og engelsk, sier Julie Midtgarden Remen (H), byråd for kunnskap og oppvekst.

Byrådet i Oslo skrinlegger valgfritt eksamensfag

Utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) stanser den planlagte utprøvingen av alternative måter å trekke elever til eksamen i grunnskolen.

Publisert

– I Oslo ønsker vi per nå å beholde dagens trekkordning. Derfor setter vi en stopper for den utprøvingen som skulle iverksettes fra januar 2024, sier utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) til Utdanningsnytt.S

Forslaget om en alternativ trekkordning kom fra Nasjonal eksamensgruppe, nedsatt av tidligere kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) i 2018.

Eksamensgruppen mente det var uheldig at bare to av ti elever trekkes ut til eksamen. Derfor foreslo de blant annet å avvikle dagens trekkordning til eksamen og kartlegge konsekvensene dersom elevene selv får velge eksamensfag.

Frykter skjevhet

Oslos rødgrønne byråd likte ideen og ba utdanningsetaten om å iverksette utprøving av en alternativ trekkordning. Men nå havner forarbeidet i skuffen.

– Vi mener elevene skal være eksamensforberedt i alle de tre skriftlige eksamensfagene norsk, matematikk og engelsk, og vi fryktet at valgfrihet for elevene ville føre til en skjevhet i hvilke fag de velger, sier Midtgarden.

Powered by Labrador CMS