Oslo SP opplever en sterk økning siden forrige stortingsvalg, og på siste måling er Jan Bøhler inne på Stortinget for partiet

Jan Bøhler (Sp) inne på Stortinget i ny Oslo-måling

I en ny måling går tidligere Ap-politiker Jan Bøhler rett inn på Stortinget for Senterpartiet. Partiet har nesten doblet seg i Oslo siden forrige stortingsvalg.

Publisert

Ap-veteranen Jan Bøhler meldte overgang til Sp i oktober, noe som vakte oppsikt blant mange. I en meningsmåling som Norstat har gjort på oppdrag for NRK og Aftenposten , får Senterpartiet en oppslutning på 4,5 prosent i Oslo.

Dersom det hadde vært resultatet i valget neste høst, ville Senterpartiet fått inn en representant fra Oslo på Stortinget for første gang siden 1997.

AP faller kraftig

Ap faller kraftig og risikerer å bli mindre enn Høyre ved neste valg, ifølge målingen. Bøhlers tidligere parti får en oppslutning på 20,9 prosent. Det er 7,5 prosent lavere enn ved forrige stortingsvalg.

Samtidig går de rødgrønne samarbeidspartnerne fram. MDG og Rødt øker begge til to mandater, mens SV beholder sine to.

Oppslutning for alle partiene i prosent (endring fra stortingsvalget i 2017 i parentes):

Rødt 7,2 (+0,9), SV 11,9 (+2,6), Ap 20,9 (-7,5), Sp 4,5 (+2,4), MDG 9,3 (+3,3), KrF 1,7 (-0,4), Venstre 6,2 (-2,2), Høyre 28,4 (+2,0), Frp 7,1 (-2,4), Andre 2,9 (+1,4)

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS