Inga Marte Thorkildsen
– Organisasjonen arbeider med et av verdens viktigste temaer: Å gi barn en oppvekst fri for vold og seksuelle overgrep, uttaler tidligere statstråd byråd og SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen.

Tidligere Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen har fått seg ny jobb: – Vil bidra til å redde liv

– Jeg er svært motivert for å bli en del av Stine Sofies Stiftelse. Organisasjonen arbeider med et av verdens viktigste temaer: Å gi barn en oppvekst fri for vold og seksuelle overgrep, uttaler tidligere byråd og statsråd Inga Marte Thorkildsen.

Publisert

Stine Sofies Stiftelse ble etablert etter at Stine Sofie og Lena ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia i 2000. Stiftelsen arbeider for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og unge og ivareta de som er utsatt. Stiftelsen er også pådrivere for endringer i lovverket og hjelpeapparatet og driver flere forskningsprosjekter. Stine Sofie Senteret i Grimstad tar årlig imot 500 barn og unge fra hele landet.

Inga Marte Thorkildsen har vært engasjert i denne tematikken i over 25 år, og blir nå rådgiver i Stine Sofies Stiftelse.

– Vi i Stine Sofie Stiftelse har store ambisjoner for å hjelpe enda flere og sørge for at barn utsatt for vold og overgrep blir sett og hørt i samfunnet vårt. Med Inga Martes kunnskap og engasjement kan vi skape livsviktige endringer, uttaler Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

Grimstad 20120927. Leder av Stine Sofies Stiftelse Ada Sofie Austegard
– Vold og overgrep er et stort og underkommunisert samfunnsproblem og innsatsen må økes, mener generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard .

Underkommunisert samfunnsproblem

Stiftelsen driver landsdekkende tiltak for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og styrke deres rettigheter. Stine Sofie Senteret er et kurs- og mestringssenter for å ivareta voldsutsatte barn. Senteret har siden oppstarten i 2016 tatt imot mer enn 2500 voldsutsatte barn.

– Forskning viser at i gjennomsnitt to i hver skoleklasse har erfaringer med vold eller overgrep. Konsekvensene bærer man med seg hele livet. Det er et stort og underkommunisert samfunnsproblem der innsatsen må økes, mener generalsekretæren.

Livsviktige endringer

– Jeg er utålmodig. Vi kan og må beskytte og hjelpe barn bedre enn vi gjør i dag! Å bidra til at stiftelsen får større gjennomslag, er å bidra til å redde liv, mener Thorkildsen.

Til høsten gir Thorkildsen ut en bok om traumeforståelse i velferdsstaten, om hvordan barn sviktes på nytt og på nytt og om hva som kan gjøres for å endre dette. Boka er en oppfølger av podkasten Barndommen varer i generasjoner, som nå har 70 000 avspillinger, og boka Du ser det ikke før du tror det. Et kampskrift for barns rettigheter.

Powered by Labrador CMS