Elevene ved Kuben videregående skole i Oslo ble ønsket velkommen da skolen åpnet igjen i april. Nå starter skolene opp igjen etter sommerferien med grundig koronatesting av elever og lærere.

Massetestingen ved Oslo-skoler fortsetter fram mot høstferien

For å holde smittetallene nede vil massetestingen av elever og lærere ved skolene i Oslo fortsette i ukene fram mot høstferien.

Publisert

– Vi planlegger å fortsette med massetesting fram til høstferien på ungdomsskoler og videregående. Det er også bra at helsemyndighetene har vurdert at det er trygt å erstatte karantene med mer testing i flere tilfeller. Det betyr mindre fravær for elever og lærere. De nasjonale retningslinjene for dette kom først nå og vi kommer snart med informasjon om hvordan dette skal løses i praksis i Oslo, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, til Utdanningsnytt.

Mandag møter over 630.000 elever og over 69.000 lærere opp til første skoledag i Oslo-skolen.

Ifølge Oslo kommune skal nå alle ansatte i skoler og barnehager ha fått tilbud om den første vaksinedosen.

– Det kan jo ikke utelukkes at en eventuell økning i smitte gjør det nødvendig å innføre gult nivå igjen. Alle skoler og barnehager må fortsatt ha beredskap til å endre nivå dersom smitten øker, sier Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS