Olav Thon har lagt 100-årsfeiringen til samme Oslo-hotell som han giftet seg på for fire år siden.

Feirer 100-årsdagen på eget Oslo-hotell

På torsdag fyller forretningsmann og eiendomsinvestor Olav Thon 100 år. Det skal markeres med sang utenfor et av hans egne hotell i hovedstaden.

Publisert

Olav Thon har i en årrekke vært å finne på listen over landets rikeste. En posisjon han har opparbeidet seg gjennom flere tiår med forretningsdrift og eiendomsinvesteringer.

Sitt første store eiendomskjøp gjorde hallingen, som har vært bosatt i Oslo i lang tid, i hovedstaden i 1950 da han kjøpte Karl Johans gate 5–7.

Halvparten i Oslo-regionen

Ifølge Thon Eiendom, som rår over eiendommene i moderselskapet Olav Thon Gruppen, besitter Olav Thon Gruppen om lag 500 næringseiendommer samt eier og forvalter tett opp mot 100 kjøpesentre, hovedsakelig i Norge og Sverige. 

Omtrent halvparten av eiendomsporteføljen er tilknyttet Oslo-regionen, ifølge selskapet selv.

Bursdagsfeiringen finner sted på Thon-eide Hotel Bristol.

Ga seg som 98-åring

Når Olav Thon – som nå har tittel som arbeidende styreformann i Olav Thon Gruppen etter han ga seg som konsernsjef i en alder av 98 år i fjor –  skal feire at han runder 100 år, er det ved at av hovedstadens Thon-eide hotell feiringen finner sted, nærmere bestemt Hotel Bristol i Kristian IVs Gate 7. 

Thon Hotels, som er den andre divisjonen i tillegg til Thon Eiendom i Olav Thon Gruppen, er en av de ledende hotellkjedene i Oslo så vel som i landet for øvrig.

Bursdagssang og musikk

«Mellom klokken 11.30 og 12.00 stiller Olav Thon og kona Sissel Berdal Haga Thon på trappen utenfor hotellet mens medarbeidere synger bursdagssangen for 100-åringen», melder NTB, som via en pressemelding fra Olav Thon Gruppen får opplyst at et også vil bli øvrige musikalske innslag.

Olav Thon og Sissel Berdal Haga Thon giftet seg på Hotel Bristol i juni 2019. Her ute på trappa i forkant av vielsen den gang.

Giftet seg samme sted

Det er ikke første gang Olav Thon feirer en merkedag på hotellet. For fire år siden ble han møtt av et solid pressekorps ved samme trapp da han og Sissel Berdal Haga Thon giftet seg på samme hotell.

– Jeg synes det er nesten utrolig å bli 100 år. Da jeg tjente mine første penger, så kjøpte jeg en livrente som skulle utbetales fra jeg ble 60 år. Da tenkte jeg at jeg ville være så utgammel som 60-åring at jeg måtte sikre meg, uttalte Olav Thon nylig i et intervju med Nettavisen i forbindelse med fødselsdagen. 

Powered by Labrador CMS