Svein Ove Hansli blir redaktør for NRK Stor-Oslo.

Han blir redaktør når NRK gjenoppretter distriktskontor for Stor-Oslo

Svein Ove Hansli forlater Nationen til fordel for NRK Stor-Oslo.

Publisert

I stillingen som distriktsredaktør får Svein Ove Hansli jobben med å lede NRK Stor-Oslo.

Rikskringkastingen gjenoppretter Stor-Oslo som selvstendig distriktskontor fra nyttår. At distriktskontoret til NRK Oslo og Viken deles tilbake til NRK Stor-Oslo, NRK Østfold og NRK Buskerud fra neste år, ble gjort kjent i vår. Dette med bakgrunn i at storfylket Viken er besluttet oppløst fra 1. januar 2024.

Fellessatsingen NRK Oslo og Viken kom i kjølvannet av etableringen av Viken som fylke 1. januar 2020. Det ble samtidig med den varslede oppløsningen tidligere i år understreket at det i første rekke dreier seg om organisatoriske endringer, og at kontoret vil beholde felles TV-sending.

– Veldig stolt

– Jeg er veldig stolt og glad for å få lov til å komme tilbake til NRK og få lede NRK Stor-Oslo. Sammen med de dyktige medarbeiderne er jeg sikker på at vi fremover skal lage solid journalistikk og nyskapende innhold fra Oslo og Akershus, sier den påtroppende distriktsredaktør i NRK Stor-Oslo selv i en pressemelding.

Hansli har lang fartstid i NRK, blant annet som journalist og vaktsjef, og sist som redaksjonssjef i økonomi- og politikkredaksjonen i Nyhetsavdelingen på Marienlyst. 

Denne jobben forlot han i 2017 da han ble nyhetsredaktør i distriktsnæringsavisa Nationen – en stilling den Oslo-bosatte medielederen, som opprinnelig kommer fra Vinje i Telemark, nå forlater for å vende tilbake til NRK.

– Tettere samarbeid med Marienlyst

Regionredaktør i Sør-Øst, Heidi Pleym, er fornøyd med å ha fått Hansli over til rikskringkastingen igjen og beskriver han som en erfaren medieleder.

– Han fremstår som en tydelig, målrettet, synlig og inkluderende leder med bred erfaring fra ulike endringsprosesser. Jeg føler meg trygg på at han sammen med redaksjonen vil sikre at vi leverer viktig innhold til publikums beste fra landets mest befolkningstunge område. Målet er også å utvikle et tettere samarbeid med nyhetsmiljøet på Marienlyst, sier Pleym.

Powered by Labrador CMS