Hans Petter Karlsen heter den nye direktøren i renovasjonsetaten. Foto: Privat
Hans Petter Karlsen heter den nye direktøren i renovasjonsetaten. Foto: Privat

Til uka får søppelhenterne i Oslo ny renovasjonsdirektør

Publisert

Den nye renovasjonsdirektøren i Oslo får ansvaret for en etat som for kort tid siden var krisebefengt. Renovasjonssjefen ble selv sagt opp i sin tidligere jobb.

Hans Petter Karlsen er ansatt som ny direktør for renovasjonsetaten. Karlsen har tidligere vært både renovasjons- og brannsjef i Fredrikstad kommune. Men i den siste jobben var han rådmann i Hurdal og Våler kommune.

Der ble han sagt opp av kommunestyret i juni i fjor, blant annet som følge av uenigheter rundt kommunereformen. Etterpå fikk han, ifølge arbeidskontrakten, ett års etterlønn.

Imponerende omslag i etaten

– Jeg får kompetente kolleger og dager fylt med utfordringer. Det gir tilfredsstillelse i hverdagen. Det er imponerende hvordan renovasjonsetaten taklet overgangen fra bestiller av renholdstjenester til selv å stå for tømmingen tidligere i år. Mange forstår ikke hvor utfordrende dette kan være, sier Karlsen.

Renovasjonsetaten tok den 20. februar over ansvaret for søppeltømmingen i Oslo, etter at Veireno gikk konkurs. På det tidspunktet var antallet klager på tømmingen skyhøyt. Etter at kommunen tok over tømmingen, er søppelinnhentingen tilbake på skinner.

– Hans Petter Karlsen har lang erfaring som leder i offentlig sektor og har også jobbet som renovasjonssjef tidligere. Han overtar ledelsen av en etat med ansvar for et samfunnskritisk område. Driften av Oslos avfallshåndtering, kildesortering og gjenbruk er et stort ansvar, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel.

Hans Petter Karlsen får ansvaret for tømmingen av søpla i byen. Foto: Vegard Velle
Hans Petter Karlsen får ansvaret for tømmingen av søpla i byen. Foto: Vegard Velle

Bor i Fredrikstad

– Jeg vil bo i Fredrikstad og pendler til Oslo. Det er mange som lider den skjebnen i Fredrikstad, altså at de står på perrongen og venter på toget til Oslo, sier Karlsen. Jula skal han blant tilbringe på hytta i Valdres med budsjetter, regnskaper og planer for renovasjonsetaten. – Men jeg vil også holde høytiden hellig, sier han.

Før han begynte som brannsjef i Fredrikstad kommune, i 2010, jobbet han i bemanningsselskapene Juhlergroup og Manpower, samt i Securitas. Før det var han i flere år yrkesoffiser.

Tar over til uka

Karlsen starter i sin nye jobb tirsdag 12. desember og signerer da sin nye arbeidskontrakt.

Renovasjonsetaten har ansvaret for henting av avfall hos private husholdninger. I tillegg drifter etaten store og små gjenbruksstasjoner og hageavfallsmottak over hele byen. Renovasjonsetaten har også en egen skolestue som sørger for at ulike grupper får opplæring i kildesorteringssystemet i Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS