Amerikanske Jalen «JJ» Tompkins (t.v) og islandske Ingibjörg Sigurdardóttir blir forsterkninger på Vålerenga i kommende sesong. Foto: Vålerenga fotball
Amerikanske Jalen «JJ» Tompkins (t.v) og islandske Ingibjörg Sigurdardóttir blir forsterkninger på Vålerenga i kommende sesong. Foto: Vålerenga fotball

Vålerenga fotball damer har signert to nye spillere – deriblant islandsk landslagsspiller

I helgen fikk klubben signert to viktige spillere inn mot 2020-sesongen, deriblant en amerikansk «kruttpakke» og islandsk landslagsspiller.

Publisert

Etter at målvakt Guro Pettersen gikk til Svenske Piteå, har klubben lenge vært på utkikk etter en fullverdig erstatter. Valget falt på amerikanske Jalen «JJ» Tompkins.

23-åringen har vært kaptein på College-laget til Boulder, Colorado og har også kamper på yngre landslag. Hun er storfornøyd med å være på plass i Oslo.

– Å bli profesjonell fotballspiller har vært en drøm siden jeg var liten. Fotball er min lidenskap og jeg er utrolig glad for å ha kommet hit til en så stor og profesjonell klubb som Vålerenga. Spillergruppa har tatt veldig godt imot meg, og det er deilig å være i gang, sier keeperen.

Islandsk bauta

Den islandske landslagsspilleren Ingibjörg Sigurdardóttir har signert en toårskontrakt med klubben.

– Jeg har lyst til å ta del i klubbens ambisjoner og bidra til å at vi tar det neste steget, forteller 22-åringen som kommer fra svenske Djurgården, hvor hun var på utgående kontrakt.

Hun ankom Stockholmsklubben i forkant av 2018-sesongen fra Islandske Breidablikk og står foreløpig med 27 A-landskamper for Sagaøya. I utgangspunktet er hun midtstopper, men på landslaget har hun også blitt brukt som høyreback.

– Spillestilen min er ganske aggressiv. Jeg liker å være med fremover, er brukbar med ball, god på hodet og har vel ellers litt av alt, smiler nyervervelsen når hun blir spurt om å beskrive seg selv.

Fysisk sterk midtstopper

Hovedtrener Jack Majgaard Jensen skal allerede ha lagt merke til Sigurdardóttir da FC Rosengård (som han var trener for) møtte Breidablikk i Champions League 2016 og er strålende fornøyd med å ha islendingen på plass.

– Ingibjörg er en meget ambisiøs spiller som passer godt inn i våres miljø. Hun er en fysisk sterk midstopper som har styrker i både hovedspill og fart.

Powered by Labrador CMS