Maria Zähler (31) vil stille til valg til Stortinget for Oslo FrP igjen, i 2025.

Maria Zähler (31) forlot politikken i februar. Nå lanserer hun seg selv til neste stortingsvalg for Oslo FrP

Fem måneder etter at Oslo-politiker Maria Zähler (Oslo FrP) forlot politikken gjør hun en helomvending. – Jeg har kommet frem til at jeg er altfor engasjert og glad i byen min og landet mitt.

Publisert

– Jeg gjør med dette klart at jeg er aktuell for de første seks plassene på Oslo FrPs stortingsliste. Jeg vil representere deg, og målbære det vi står for sammen, skriver Maria Zähler (31) i et innlegg på sin egen Facebook-side.

Tilbake i februar hadde Zähler fått nok av Oslo FrP. Hun trakk seg fra alle verv i partiet, også den gang i et innlegg på egen Facebook-side. Dermed trakk den 31 år gamle fylkes- og lokalpolitikeren også sitt kanditatur til vervet som ny leder av Oslo Fremskrittsparti.

– Jeg sa ja til å bli innstilt som ny fylkesleder i Oslo Frp og kjente meg motivert for oppgaven dersom det ville vise seg at jeg var tilstrekkelig ønsket. Jeg oppfatter ikke at så er tilfelle nå, skrev Zähler i februar.

– Nå har jeg over tid kjent at jeg ikke trives så godt i akkurat Oslo Frp, selv om jeg trives i Fremskrittspartiet generelt, skrev 31-åringen.

– Jeg har tenkt meg grundig om

Etter en del betenkningstid har Zähler altså snudd. 

Maria Zähler Oslo Frp
Maria Zähler på sommerfest hos Frogner FrP i juni i fjor.

– Nå har jeg i en tid tatt meg en fot i bakken – og tenkt meg grundig om. Jeg har kommet frem til at jeg er altfor engasjert og glad i byen min og landet mitt, til å la det faktiske politiske engasjementet stå på pause over tid frivillig. Jeg vil stille til valg til Stortinget for Oslo FrP igjen, i 2025, skriver hun.

Presenterer hjertesakene

I Facebook-innlegget presenterer 31-åringen sine politiske hjertesaker.

– Hjertesakene mine kjenner nok mange av dere. Lavere skatter og avgifter, og generelt bedre vilkår for norsk næringsliv og norsk eierskap, en strengere innvandringspolitikk, kutt i overflødig offentlig forbruk, mer investering i infrastruktur og trygghet, og mer kunnskap i skolen, skriver 31-åringen.

– Disse sakene har som fellesnevner at de styrker og bevarer grunnlaget vi bygger velstand og velferd på, og det er det jeg er opptatt av. Kaken må bakes før den kan fordeles, og vi kan ikke slutte å bake nå. Det er holdningen som må til om vi skal bygge et sterkere, tryggere og friere Norge, skriver hun.

Åpenhjertig intervju

Før kommunevalget i Oslo i fjor publiserte VårtOslo intervjuer med flere av kandidatene. 

I intervjuet med Maria Zähler var hun blant annet åpen om sitt liv som transkvinne, og at hun hadde vært utsatt for mobbing som hun sa at hadde gitt henne en større indre styrke. 

Du kan lese hele intervjuet her:

Powered by Labrador CMS