Storhamars Patrick Thoresen i aksjon foran målvakt Mitch Gillam under ishockeykampen mellom Manglerud Star og Storhamar.

Vålerenga ishockey får ny keeper fra Canada. – Jeg er ekstremt glad for å bli en del av laget

Canadieren Mitch Gillam (30) kommer fra Manglerud Star, som har fristilt sine utenlandske signeringer på grunn av økonomiske problemer.

Publisert

Canadieren Mitch Gillam (30) har signert kontrakt med Vålerenga Ishockey ut inneværende sesong. Gillam kommer fra Manglerud Star, som har fristilt sine utenlandske signeringer på grunn av økonomiske problemer.

– Jeg er ekstremt glad for å få bli en del av Vålerenga, som er en fantastisk ishockeyklubb. Jeg har ikke hørt noe annet enn bra ting om klubben, og vet jo allerede hva dette laget kan gjøre på isen, sier Gillam på Vålerengas hjemmeside.

– Bra med konkurranse

Hovedtrener Fredrik Andersson forteller at Gillam har vist at han holder et høyt nivå i ligaen og er sikker på at han vil bli et bra komplement til Tobias Breivold.

– Tuben har vært virkelig bra for oss så langt i sesongen og viser at han holder landslagsnivå i mange av kampene. Samtidig må vi sikre at vi har to målvakter som holder høy nok kvalitet gjennom hele sesongen, for at vi skal vinne så mange kamper som mulig. Det er bra med konkurranse for å utvikle seg, og vi ser dette som en bra løsning for å fortsette å utvikle alle våre målvakter, sier Andersson.

– Takknemlig for muligheten

Mitch Gillam er svært glad for muligheten: – Dette laget kan vinne NM-gull, og jeg ser fram imot å kunne være med å få bidra til det. Jeg er takknemlig for muligheten og gleder meg til å komme i gang, sier han.

Før Gillam kom til Manglerud Star spilte han for ulike lag i den profesjonell East Coast Hockey League (ECHL) i Nord-Amerika. og American Hockey League (AHL), på det nest høyeste profesjonelle nivået i USA og Canada. De fleste sesongene hadde han en redningsprosent på over 90.

Powered by Labrador CMS