— Heldigvis finnes det flyselskaper som har gode avtaler med sIne ansatte. Så Flyr sørger for hjemreisen vår om noen dager, sier Frode Jacobsen (Ap).

Oslo Ap-leder Frode Jacobsen streikefast i Spania. - Etter to SAS-kanselleringer i sommer velger jeg andre neste gang

Tusenvis av SAS-reisende nordmenn må komme seg hjem fra ferie på alternativt vis på grunn av streik og en ytterligere tilspissing i konflikten. En av dem er Oslo Ap-leder Frode Jacobsen, som er streikefast i Spania. Han er ikke nådig overfor ledelsen i SAS.

Publisert

Nå er det helt stopp for SAS å hente hjem feriestrandede nordmenn i utlandet etter at de streikende pilotene opphever dispensasjon for charterflygninger søndag.

En av tusenvis av nordmenn som dermed må komme seg hjem på annet vis er stortingsrepresentant og leder av Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen. Samt familien hans.

— Ta vare på den nordiske modellen

— Da må vi finne en annen måte å komme oss hjem fra Spania på. Heldigvis finnes det flyselskaper som har gode avtaler med sIne ansatte. Så Flyr sørger for hjemreisen vår om noen dager, sier Jacobsen.

Men Ap-politikeren er ikke nådig overfor SAS-ledelsen. På Facebook langer han ut mot arbeidsgiveren, og ikke de streikende pilotene.

— Ta vare på den nordiske modellen og sørg for tariffavtaler med de ansatte der dere ikke splitter opp og herjer med de ansatte, er beskjeden fra den mangeårige oslopolitikeren fra Ap.

— Gjør det nå og sørg for en bedre sommer for de som jobber i SAS og for de som skal reise med dere senere i sommer. Etter to SAS-kanselleringer så langt i sommer velger jeg andre neste gang, skriver Frode Jacobsen.

Pilotene mener SAS har brutt avtale

SAS Pilot Group opphever dispensasjon for charterflygninger etter siste flygning søndag. Årsaken er at de mener SAS bryter avtalen.

— Vi synes det er beklagelig at SAS nok en gang ikke evner å praktisere en avtale i tråd med dens intensjoner, og SPG ser seg derfor nødt til å avslutte dispensasjonen vedrørende charter etter siste flygning i dag, søndag 10. juli 2022, skriver SAS Pilot Group i en pressemelding.

SAS blir stående på bakken etter at en yttterligere tilspissing mellom de streikende pilotene og SAS-ledelsen hindrer hjemhenting av strandede skandinaver i utlandet.

På tross av at SAS ikke skal ha praktisert avtalen i tråd med intensjonen, skriver SPG at de har valgt å la flygningene gå sin gang gjennom helgen. Etter siste flygning søndag er dispensasjonen fra streiken opphevet.

SAS: Ikke avtalebrudd

SAS-ledelsen stiller seg ikke overraskende uforstående til påstandene fra pilotene, og framholder at det fra deres side er blitt jobbet utrettelig døgnet rundt for å få strandede passasjerer hjem, skriver NTB.

— SAS deler ikke oppfatningen om at det er lett å finne alternative hjemreiser til destinasjonene som pilotforeningen omtaler i sin pressemelding, sier pressesjef i SAS, Tonje Bjerve Sund, i en epost til NTB.

— Hele Europa er midt i en ekstremt utfordrende sommer med mangel på kapasitet, som gjør det svært vanskelig å booke om passasjerer til andre flyselskaper, skriver pressesjefen i SAS.

— Vi har et veldig stort antall strandede passasjerer som ikke kommer hjem og som er satt i en forferdelig situasjon – vi må få fortsette arbeidet med å få dem hjem, sier hun.

Powered by Labrador CMS