Torstein Bae viser frem det arkitekttegnede pepperkakehuset til overkonduktør Stian Hansen Norderhaug på Oslo S. Fra Snøhetta Ingebjørg Skaare.
Torstein Bae viser frem det arkitekttegnede pepperkakehuset til overkonduktør Stian Hansen Norderhaug på Oslo S. Fra Snøhetta Ingebjørg Skaare.

Her tar overkonduktør Stian imot Flyktninghjelpens pepperkakehus til Pepperkakebyen i Bergen

Flyktninghjelpen og Snøhetta bidro i år med et pepperkakehus som skal stilles ut i Pepperkakebyen i Bergen. Huset symboliserer alle menneskene som er på flukt akkurat nå.

Publisert

Torstein Bae fra Flyktninghjelpen og Ingebjørg Skaare fra Snøhetta leverte det ferdigpyntede pepperkakehuset til overkonduktør Stian Hansen Norderhaug før avreise fra Oslo S.

Pepperkakehuset skal stilles ut i Pepperkakebyen i Bergen, som er verdens største.

Torstein Bae, Stian Hansen Norderhaug og Ingebjørg Skaare.
Neste stopp for pepperkakehuset er Bergen.

100 millioner på flukt

Pepperkakehuset symboliserer behovene til de over 100 millioner menneskene som på flukt fra krig og konflikt akkurat nå. Ikke bare har de fått livet snudd på hodet av krigshandlinger, vold, terror eller undertrykkelse, de har også mistet hjemmene sine, den trygge basen i tilværelsen.

Ekstra store er behovene i Gaza, Ukraina, Sudan, Syria og Afghanistan. Menneskene her trenger et hjem med fire vegger og et tak. Et hjem som gir beskyttelse, varme og tilhørighet, som kan gjenopprette verdighet og håp.

Pepperkakebyen i Bergen.
Her er pepperkakebyen i Bergen fra et tidligere år.
Powered by Labrador CMS