Vaksine som settes i arm

Fremskynder tilbud og starter vaksinering av ungdom denne uken

Oslo kommune endrer praksis og lar nå elever i 1. klasse på videregående få vaksine mot hjernehinnebetennelse.

Publisert

– Det nye er at alle i 1. klasse på videregående får tilbud om vaksine. Fram til nå har det vært 3. klasse som har fått dette tilbudet. Jeg oppfordrer alle til å ta vaksinen, for det er en enkel måte å beskytte seg mot en potensielt svært alvorlig sykdom som kan ha dødelig utfall, sier helsebyråd Marthe Scharning Lund i en pressemelding mandag ettermiddag.

Helsebyråden påpeker at framskyndelsen skjer i samråd med Folkehelseinstituttet (FHI). Ungdom mellom 16–20 år har økt risiko for å få hjernehinnebetennelse. 

18-åring døde

I august døde en 18 år gammel mann fra Bærum ved Rikshospitalet etter smittsom hjernehinnebetennelse etter en russetur til den greske øya Ios i uke 30 der flere ungdommer deltok, og legevakten i Oslo ble oppbemannet for å håndtere situasjonen.

I løpet av skoleåret skal kommunen sørge for at alle videregåendeelever i Oslo får tilbud om vaksine i samarbeid med Nydalen vaksinesenter, skolen og skolehelsetjenesten. Fra og med neste skoleår vil alle i 1. klasse få tilbudet.

Gratis for alle

– De som ikke går på videregående skole, men er i samme aldersgruppe, kan få vaksinen ved å ta kontakt med Nydalen vaksinesenter. Ungdom er ekstra utsatt for hjernehinnebetennelse, og det er derfor veldig viktig at man vaksinerer seg, uttaler skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll i samme pressemelding.

– For å sikre at familiens økonomi ikke hindrer ungdom i å ta vaksinen i Oslo, er den gratis for elevene i byen, legger hun til.

Vaksineringen starter allerede denne uken.

Powered by Labrador CMS