Fem tenåringer i kriminelt nettverk pågrepet sør i Oslo

Mistenkt for blant annet salg av narkotika i sitt nærmiljø, har politiet denne uken gjennomført en målrettet aksjon mot fem personer de mener har tilknytning til et kriminelt nettverk i Oslo sør.

Publisert

De fem personene som ble pågrepet i aksjonen er alle unge menn i alderen 17 til 19 år. De pågrepne er siktet for salg og oppbevaring av narkotika, i tillegg til oppbevaring av våpen og macheter/kniver. 

I forbindelse med aksjonen tok politiet beslag i flere våpen, narkotika og penger.

– Målrettet innsats

– Politiet har en målrettet og forsterket innsats knyttet til ungdomskriminalitet og kriminelle nettverk i prioriterte områder i Oslo øst og sentrum. Politiet er opptatt av å være til stede i lokalmiljøer for å bygge relasjoner og forebygge rekruttering, sier Sigve Bolstad, assisterende enhetsleder i enhet øst i en pressemelding.

– Vi tar denne type kriminalitet på alvor og det er viktig for oss å etterforske og oppklare alvorlige straffbare forhold knyttet til kriminelle miljøer. Dette er miljøer med sammensatte utfordringer, påpeker Bolstad.

– Stammer fra straffbare handlinger

– Politiet har mot disse miljøene både en forebyggende og kriminalitetsbekjempende tilnærming. Vi har også som mål å gå etter penger og verdier som stammer fra straffbare handlinger, fortsetter enhetslederen.

Torsdag ettermiddag ble tre av personene fremstilt for varetektsfengsling. Samtlige av de tre ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Powered by Labrador CMS