Det var foreløpig kun et lett snødryss over sentrale strøk i hovedstaden midt på dagen nyttårsaften. Her fra Majorstuen.

– Når snøværet kommer, vil det bare snø mer og mer

Det er dårlige utsikter for fyrverkeri på nyttårsaften i Oslo som de fleste andre steder i landet.

Publisert

– Langs kysten i sør har snøværet allerede begynt og når det kommer nordover mot Østlandet, vil det bare snø mer og mer, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander i Meteorologisk institutt.

For store deler av Sør-Norge er det gjeldende farevarsel om snø, i Oslo-området gult farevarsel, og lenger sør oransje. 

Midt på ettermiddagen på nyttårsaften er det kun et lett snødryss over sentrale strøk i hovedstaden, men dette vil altså trolig øke på utover kvelden.

– Kraftigere rundt midnatt

– Når det først starter å snø, så slutter det ikke. Snøværet ser ut til å være kraftigere rundt midnatt. Det vil også være skyer og komme litt ekstra vind fra nordøst, så vi kan vel ikke akkurat kalle det fyrverkerivær, sier Borander.

Det forventes en god del snø som vil gi utfordringer på veiene hjem fra nyttårsfesten og fra fjellet 1. nyttårsdag i Oslo og Viken, melder Statens vegvesen i en pressemelding nyttårsaften.

– Kle deg godt

Sjefingeniør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen har i dag hatt møte med alle veieiere, Meteorologisk institutt og politiet for å forberede seg på snøværet.

Brøytemannskapene i Oslo startet å jobbe i romjula. Inn i det nye året kan de få mer å gjøre.

– Søk trafikkinformasjon før du kjører, ta det med ro og kle deg godt hvis du må ut på veien, er Hansens oppfordring.

Han forteller videre at de er godt forberedt, men at de er avhengige av hjelp fra trafikanter når det er snakk om så store mengder snø.

– Det jeg frykter mest

– Dersom alle begrenser kjøringen til det nødvendige, er mye gjort. Det jeg frykter mest er nyttårsgjester i pent tøy som blir sittende i en kald bil i kø, sier Hansen.

Statens vegvesens oppfordring til trafikanter:

  • Orienter deg før de reiser – bruk vegvesen.no/trafikk eller appen
  • Ta det med ro på veien
  • Husk varmt tøy og evt. mat og drikke
  • Vær forberedt på stengte fjelloverganger og kolonnekjøring

Sjefingeniøren minner om at det er førers ansvar å vurdere om det er forsvarlig å kjøre.

– Mye nedbør i form av snø, sludd, regn og kraftig vind vil gjøre at det kan være vanskelig å holde standarden på veien, sier han.



Powered by Labrador CMS