Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet med felles markering på Youngstorget for streikende bussjåførene i forrige uke.

Alle partene i busskonflikten møter hos Riksmekleren onsdag

Riksmekleren har bedt partene i busskonflikten til et møte onsdag klokka 12. Over 8.000 bussjåfører er i streik i Oslo og andre deler av landet.

Publisert

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland bekrefter overfor NTB at han har bedt partene om å stille i et møte hos ham onsdag.

— Bakgrunnen er at konflikten har pågått i noe tid. Det er en stor konflikt som rammer tredjepart. Jeg ønsker en status fra partene og vil høre om det er grunnlag for å gjenoppta meklingen, sier han.

Ruland understreker at det ikke er partene som har tatt initiativ til møtet, men at det kommer fra ham og er begrunnet med omfanget på konflikten og smittesituasjonen.

Alle deltar

Alle partene bekrefter overfor NTB at de deltar i møtet.

Søndag 20. september ble det brudd i meklingen mellom NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden, og Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet på arbeidstakersiden.

Nå har det gått over en uke siden bussjåfører i Viken og Oslo gikk ut i streik, og store deler av kollektivtrafikken ble lammet.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Forventer tilbud

Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet, Linda Jæger, sier arbeidsgiversiden er villige til å komme deres krav i møte. Norsk Jernbaneforbund går et hakk lengre:

— Jeg forventer at arbeidsgiverne har noe å tilby oss, sier forbundsleder Jane Brekkhus Sæthre.

Flere av partene gir uttrykk for at de «selvsagt» deltar når Riksmekleren kaller inn til møte, blant annet Spekter og Fagforbundet. NHO Transport vil også delta på møtet, bekrefter administrerende direktør Jon H. Stordrange overfor NTB.

— Vi er positive til dialog og vil finne en løsning på konflikten. Dette går ut over passasjerene som skal på jobb, skole og fritidsaktiviteter, og vi ønsker derfor å avslutte konflikten, sier han.

Powered by Labrador CMS